Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ifj. Fogarasi Attila: Újra versenyben

Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter, a miskolci évkezdet után a Székesfehérvár Rallye-n száll újra csatába a Rallye2 Bajnokság pontjaiért. Az izgalom nem kicsi a móri srácoknál, hiszen tavaly ők nyerték meg az abszolút értékelést Székesfehérváron, a hazai futamukon, a Rallye2-ben.

Miskolcon sikeresen célba értetek, sőt, ti voltatok a leggyorsabb olyan páros, akik nem R2-es autót hajtottak. Hogy emlékszel vissza az évadnyitó futamra?

Hatodikak lettünk Miskolcon, abszolútban és a kategóriánkban is, bár szerettünk volna még előrébb végezni a futam végén. De sajnos, a futóművel kapcsolatos problémák lassítottak rajtunk, így nem tudtuk jobban megszorongatni a sajátunknál jóval frissebb fejlesztésű, gyári építésű, R2-es versenyautókat.

Hétvégén rajtol a Székesfehérvár Rallye. Sikerült elhárítani a hibákat? Mivel telt az idő a két verseny között?

Próbáltuk rendezni a sorainkat a kesze-kusza holtszezon után és igyekeztünk további szponzorokat találni. Szerencsére, a technikai munkákon túl „levonózással” is töltöttük az időnket, mert új matricákat helyezhettünk el a Hondánkon. Köszönjük mindenkinek, hogy újra rajthoz állhatunk, mert amikor Szombathelyre elutaztunk versenyt nézni, akkor bizony könnyes szemmel figyeltük a rajtban az ellenfeleinket. Fejlesztésekre nem maradt időnk, ezért minden a régi, de újra jó lesz. A szilentek cseréjével próbáljuk meg még inkább kezelhetőbbé tenni az autót, a futóművet. Felszerelünk egy direktszűrőt, és ezúttal az ötös géposztályba neveztünk. Örülünk, hogy újra a pályán lehetünk majd. Ráadásul itthoni környezetben.

Az 5-ös kategóriában egyértelműen a győzelem lehet a célotok.

Tavaly abszolút értékelést nyertünk itthon, ebből kiindulva nem szívesen adnánk lejjebb ezúttal sem. De látva a télen alaposan megerősödött mezőnyt, azt mondom, hogy nehéz dolgunk lesz, szinte csodát kéne tennünk, ha meg akarnánk ismételni a 2016-os sikerünket. De igyekszünk majd kihasználni az itthoni pályák előnyét és a szurkolók bíztatását. Örülnénk, ha az összetettben is dobogóra állhatnánk és a cél természetesen a kategóriagyőzelem lesz, valamint a 2WD kupát is meg akarjuk nyerni.

A pályák szerintem mennek már csukott szemmel is, Peti csak „kirándulni” fog a jobb1-ben. 🙂

🙂 Ezt azért nem mondanám így ki, jól fog jönni a segítsége. Nagyveleget alaposan ismerem, de a csákberényi gyorsaságin egyáltalán nem szoktam járni. Csak versenyen. Az eddigiekhez hasonló módszerekkel készülünk a hétvégi versenyre. Nézzük a belsőkamerás felvételeket, és nagy hangsúlyt fektetünk a fizikális, illetve a mentális erőnlétünkre is. Izgatottan várjuk a hétvégét, mert tudjuk, hogy a szurkolóink fantasztikus hangulatot fognak teremteni, mi pedig egyszerűen imádjuk az itthoni versenyünket. Reméljük, mindezt együtt ünnepelhetjük majd meg a célban egy szép eredménnyel.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük