Dudás Gergő és Marcsa Niki izgatottan várta az Iseum Rallye rajtját, hiszen a pilótának ez volt a bemutatkozó versenye murván. A kezdés biztató volt, a folytatás még jobb, de sajnos az autójuk nem bírta sokáig a kiképzést, fel kellett adniuk a versenyt. Székesfehérvárra éppen ezért komoly változásokkal készülnek, amiről Marcsa Nikit kérdeztük.

Hogyan készültetek Gergő első murvás versenyére?

Átbeszéltük, hogy miben más a murva, milyen sajátosságai vannak a laza talajnak, de a legfontosabb azonban az volt, hogy részt vettünk egy teszten a verseny előtt. Méterről méterre találta meg Gergő a féktávokat, a kigyorsításokat és fokozatosan megérezte, hogy milyen jó is a murva. 🙂 Jól éreztük magunkat a teszten, bizakodón vártuk a versenyhétvégét, azért, hogy egy jóízűt autózhassunk.

Mit tudsz te hozzátenni Gergő versenyzéséhez, miben tudod segíteni őt?

Erről inkább őt kérdezd, ki tudja mik fognak kiderülni. 🙂

Gergő?

Jobb a közérzetem attól, hogy Niki ül mellettem. Mindenre odafigyel. Gördülékenyen zajlik a hétvége, jön-megy, intézkedik, megold minden esetleges problémát, válaszol a felmerülő kérdésekre. A szakmai tapasztalatával sokat segít az autók kiismerésében, a pályafelírásban, bizonyos technikai kérdésekben és ösztönöz a folyamatos, és remélhetőleg gyors fejlődésre.

Mi volt a terv és, hogyan alakult az első napotok az Iseum Rallye-n?

A terv az lett volna, hogy az első napi pályákon spórolósan, a murvát még kóstolgatva, próbálgatva végigmegyünk a gyorsaságikon, vasárnap pedig már magunkhoz mérten igyekszünk időre menni. Ez csak félig sikerült sajnos.

Vasárnap, Bögötén rögtön kategória 3. helyen teljesítettétek a Gy3-at és 11. helyen értetek célba, az abszolútban. Mi történt utána?

Először is elmondom, hogy nagyon örültünk a harmadik gyorsasági végén! Kalandos volt a bögötei autózásunk, és nem számítottunk ilyen jó időeredményre. Az örömünk azonban nem tartott sokáig. Elrajtoltunk Farkaserdőn, majd az első hosszú egyenesben keresztbe dobta magát a BMW-nk és vége lett a dalnak. Jobb hátsó lengőkarostól úgymond leszakadt az alja. Ismertem a szomorú statisztikát, a BMW és a murva versenyek kapcsolatát illetően, de azért bizakodtam, hogy mi nem kerülünk fel arra a bizonyos listára. Nem így lett, a technikai sport már csak ilyen. Picit félreálltunk, felmérni az esélyeket, aztán úgy döntöttünk akárhogy is, de leverekedjük magunkat a gyorsról, így történt, hogy Gergő a drift alapjaival is megismerkedett egy kicsit. Gondolhatod, hogy jöttünk végig… Ezúton is köszönjük a nézőknek, akik tapsolva öntötték belénk a lelket, hogy ne adjuk fel egy pillanatra sem. Káldon a kiskocsmánál kiálltunk, ahol egy csapat soproni srác vigasztalt minket, (köszönjük nekik is!) majd jött a tréler és irány a szerviz, ahol már nem volt mit tenni. Hivatalosan is feladtuk a versenyt.

Hogyan tovább? Újra aszfalt, Székesfehérvár, amit te a hazai versenyednek is nevezel. Mik a tervek, hogy készültök rá? 

Igen, én hazainak érzem Fehérvárt, nem mintha ott laknék, de én ezeken a pályákon nőttem bele a versenyzésbe és mai napig a legnagyobb kedvenceim! A terv mindenképpen a sikeres célba érkezés, pláne, hogy új kihívás elé nézünk. 😉

Igen… csiripelték a madarak, hogy új autóval indultok! Mesélj róla!

Egy Citroen C2R2-vel állunk majd rajthoz és terveink szerint ezzel is fejezzük majd be az évet. A gyenge, hátul hajtós BMW-nk után ez egy másik kávéház, erős váltás lesz a frontos méregzsák, de igyekezni fogunk minél hamarabb felnőni a feladathoz. Az első tesztek jól sikerültek, Gergő és az „autobot” haverkodnak már, remélem lassan tegeződni is fognak a jó hangulat érdekében, én meg teszem a dolgom, ahogy eddig is.

Köszönjük szépen Mindenkinek, akik lehetővé teszik, hogy versenyezzünk és segítenek minket Szponzoraink, család, barátok, szervizesek, Lencse Zoli köszönjük! Nélkületek nem sikerülne!

P92 RDI Kft., Art Deko Line Kft. – A szín vonala, Formula – Autósport magazin, Multicash Kft., PRINT Profi, North Racing, Tomi Sütöde Kft. – A barátság összeköt, IEJ Zrt. – Így élj jobban, www.sfemkovacs-lakatos.huwww.fodoraukcio.hu, Cannabis Energy Drink, Gumicentrum Kft., Centrum Logistic Kft. Göd, Centrum Oil Kft. Göd, Festék Mester Kft., Stockbauer Tanácsadó Kft., Resistance Kft. – Hegesztéstechnika, Szuromi Racing, C-telep Kft., Gumisember, Moha-Gép Kft., 3DreamSoft – Informatikai Szolgáltató Kft., Clone GSM – mobil szaküzlet, Elektro-Contact Kft., Katona motor, EuroCup, Ász 96 Kft., ShoFruit,BiotechUsa

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!