Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Fotó forrása: Zsebe Gábor – Magánarchívum Fotó: Kacsándi Norbert

Zsebe Gabit és Tukacs Ákost nagyívben elkerüli 2017-ben a szerencse. Télen kategóriát váltottak, de miután márciusban Orfűn felrobbant az új motor a Skodájukban, kihagyták a Miskolc Rallye-t. Salgótarjánban fának csapódtak, majd három hétnyi újjáépítést követően Szombathelyen két gyorsasági alatt leamortizálódott a kocsijuk egy kétmenetes homokszórás és kőzápor után. Gabi éppen ezért igencsak dühösen beszélt nekünk az Iseum Rallye-n eltöltött hétvégéjükről és elárulta, hogy a rajtsorrenddel sem volt maximálisan elégedett.

Salgótarjánban sajnos idő előtt adtátok fel a versenyt, mi volt a terv az Iseum Rallye-ra?

Elég sok volt a munka a kocsival, miután a nógrádi versenyünkön egy kicsúszást követően, egy fa állított meg minket. Szombathelyen csak szerettünk volna végre célba érni. Idén először. Erre vágytunk. A hajtás nagy volt a két futam közt, de időben elkészült az autónk. Sok embernek tartozunk ezért köszönettel, de majd legközelebb igyekszünk meghálálni a segítségüket. A pályákat bejártuk, volt köztük, ami tetszett és volt, amit kevésbé éreztünk szimpatikusnak, de izgatottan vártuk a rajtot, jó versenyre készültünk, és persze a célban szerettük volna megünnepelni az Iseum Rallye végét.

No, pont ez az a dolog, amiből semmi sem lett. Mi történt veletek?

Elrajtoltunk Acsádon és egészen jó tempót autózva haladtunk a szakasz szelestei célja felé. Ismerkedtünk a murvával, régen mentünk már rajta, de nem volt semmi gondunk. Néhány kilométer után utol értük az előttünk rajtoló Kuncz Dezső-Bencs Gábor párost, akik lassaban haladtak, mert a rajtban eltört a Hondájuk egyik féltengelye. Ott autóztunk a nyomukban, de nem húzódtak le, mert – elmondásuk szerint – figyeltek, ám mégsem láttak minket a porban, és az út is szűk volt. Kikerülni nem tudtuk őket, így nagyjából két kilométert autóztunk mögöttük mire meg tudtuk őket előzni. Ezt még ki is bírtuk volna valahogy, de annyira „megdobáltak” minket a felverődő kövekkel, hogy összetörtek a lámpák és betört a Skodánk szélvédője. A második gyorsaságin az eset megismétlődött, csak más zúdította ránk a kőzáport. A rajtoltatónak köszönhetően ezúttal a 219-es rajtszámú versenyzőpárost értük utol, akiket szintén követnünk kellett kettő kilométert mire elengedtek. Ami éppen maradt Acsád után az autónk elejében, az itt ment tönkre. Felforrt a hűtővíz is. Ki kellett állnunk. 🙁 Mérhetetlenül ingerült voltam akkor és azóta is az vagyok emiatt. Értem én a rajtsorrendet, de nem tudom, hogy most mi alapján lett Szombathelyen kialakítva? Volt olyan versenyző, aki csak azért, mert egy drága autóban ült, az élete első Rallye2-es versenyén azonnal 207-es rajtszámmal indulhatott. Mi csak egy 20 éves autót hajtottunk, de legalább már indultunk idén versenyen. Tudom, hogy nem úgy alakult eddig az évünk, ahogy terveztük, de az elmúlt pár év alatt letettünk azért valamicskét az asztalra, mégis a 217-es rajtszámmal vágtunk neki a versenynek. Ilyen érdekes rajtszám kiosztással már 2016-ban is találkoztunk Szombathelyen, akkor 0 pontos versenyző szintén helyet kapott az első tíz autó között. Nagyon bosszantó, hogy ha nem technikai gond, vagy a saját hibám miatt kell kiállni, akkor elintéznek. 🙁

Hol folytatjátok az évet?

Ne is kérdezz még most tőlem ilyet, mert erre nem tudok válaszolni, annyira pipa vagyok még egy héttel, a Szombathelyen történtek után is. Nem tettem még túl rajta magam, sőt inkább csak tovább gyűlnek bennem a dolgok. Székesfehérváron és Veszprémben tuti, hogy nem indulunk, eszünk ágában sincs. A kimaradt futamokat sokakhoz hasonlóan szerintem Horvátországban pótoljuk majd. A Baranya Kupán és év végén a Mecsek Rallye-n – napi licenccel – majd elgondolkodunk. Hazai verseny lesz mindkettő nekünk, szeretjük nagyon a Pécs környéki pályákat. Addig pedig igyekszek túllépni ezen a rettenetes évkezdeten, hogy jó kedvvel és önfeledten autózhassunk a mecseki gyorsaságikon.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

One Response to “”

  • Marton Zoltán szerint:

    Sajnálom, hogy feltartottalak. Amikor észrevettelek igyekeztem félremenni, de nem nagyon volt hova… Le kellett lassítanom, hogy be tudjak menni a bokrok közé… Elnézést…

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük