Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Nyilas Péter: Kazáron nem könnyű átjutni

Nyilas Petinek és Friedrich Lacinak 2017-ben sem a salgótarjáni lesz az év versenye, hiszen 2016 után, idén is a MÉH telepre küldtek egy motort Nógrádban. A legkülönösebb az történetben, hogy ugyanazon a gyorsaságin, csupán egyetlen kilométer eltéréssel lehelte ki a lelkét a két motor. Petiék most nagyban dolgoznak, épül az új erőforrás, amit az Iseum Rallye helyett, majd csak Székesfehérváron szándékoznak csatasorba állítani. Nyilas Péterrel beszélgettünk.

Mi lett volna a tervetek a salgótarjáni versenyre?

Alaposan átnéztük az autónkat a verseny előtt, nem találtunk semmit, ami gondot jelenthetett volna, minden rendben volt vele. A 2WD kupában szerettük volna gyarapítani a Miskolcon megszerzett pontjainkat és persze jól szerettük volna érezni magunkat. De nem jött össze.

Hogy sikerült a versenyetek? Mi történt veletek?

A prológ után az első három gyorsaságira én rá merném mondani azt, hogy jó volt. Az autónkhoz mérten jól szerepeltünk, elég jól eltaláltuk a gumiválasztást, jól működtek az abroncsok a vizes, hideg reggeli gyorsaságikon. A szervizben akadt egy kis dolga a csapatnak, amit tökéletesen megoldottak a fiúk, köszönjük nekik, így tudtunk elindulni a második körre. A negyedik gyorsaságin pedig újra úgy jártunk, mint tavaly, a salgótarjáni versenyünkön. Kazáron, a faluban felrobbant a motor. Egy kilométernyi eltérés volt a két helyszín között. 2016-ban akkor történt, amikor beértünk a faluba, most pedig pont a település túlsó végén, szintén a beérkezésnél, mivel ezúttal fordítva volt a gyorsasági. Kazáron egyszerűen nem tudunk átjutni. Hihetetlen az egész sztori. Ugyanott? Ugyanúgy kuka a motor? El sem akarom hinni még most sem. Az ott álló nézőknek, akik a kazári elágazásban álltak köszönjük, hogy segítettek nekünk, az pedig különösen jól esett tőlük hallani, hogy manapság a Rallye2 Bajnokságért érdemes kijönni a gyorsaságik mellé versenyt nézni. Ezt sokan elmondták nekünk. Szerintük, a nagy kocsikat meg lehet nézni, de a Rallye2-ben legalább igazi verseny van, le a kalappal előttünk, mert olyannak látják most a Rallye2-t, mint, amikor az ORB-ben Hoduláék és Maticsék küzdöttek, meccseltek egymással. Ennél nagyobb elismerést, aligha hallottunk mostanában.

 

A szombathelyi nevezési listán nem látjuk a neveteket. Hogy álltok a felújítással?

Az Iseum Rallye-n egyébként sem mentünk volna, de ezután pláne nem tervezzük. Javítjuk a motort, készülünk Székesfehérvárra. Ott nagyon szeretnénk elindulni. Nagyon bízunk benne, hogy nem babrál ki velünk ismét a technika és sokkal jobban sikerül helyt állnunk, mint a legutóbbi, Rallye2-es megmérettetésünkön.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük