Kettőből két versenyt nyert meg eddig az idei évben a Rallye2 Bajnokságban, a Csomós Miklós-Nagy Attila páros, ám most kiváló lehetőség kínálkozik az ellenfeleknek, hogy elkapják az öreg Citroen C2R2 Max-al vigéckedő duót, hiszen bátorság ide, ügyesség oda, Csomós Mixi eddig egyetlen egyszer sem versenyzett még murván, ezért nekik tanulva kell gyorsnak lenni, ha folytatni szeretnék a sikerszériát. Az ellenfelek eközben garantáltan kihasználják majd a kínálkozó alkalmat és kegyetlenül rávetik magukat a 1,5-szeres szorzójú Iseum Rallye legjobb pozícióira.

A Marco Racing Team csapata ezúttal is kitesz magáért, hiszen olyan kiszolgálást és extrákat kap Szombathelyen a Rallye2 Bajnokság mezőnye, amire szinte senkinek sem lehet panasza. A csütörtöki hivatalos teszt után pénteken, a Rallye2 mezőnye is részt vehet a rajtceremónián, ami után szombaton délután két gyorsaságival kezdetét veszi nekik is a száguldás, hogy a vasárnapi öt szakaszt követően 15:30 óra környékén átgurulhassanak a 94,8 kilométernyi speciális végén a céldobogón és begyűjtsék a szokásosnál hosszabb távolságért járó 1,5-szeres pontokat. A pontgyűjtésben az idei évben eddig Csomós Mixiék jeleskedtek a legjobban, hiszen Miskolcon és Salgótarjánban is bezsebelték a győzelemért járó maximális pontszámon felül a power stage győzelmekért járó bónuszokat is. A koros, de fürge Citroen C2R2 Max-ot hajtó párost viszont hátráltatni fogja az Iseum Rallye-n, hogy Mixi korábban még nem vezetett murván, de ígéri, hogy megpróbálnak a feladatra alaposan felkészülni egy kiadós murvás teszttel. Mixiék biztosak lehetnek abban, hogy az ellenfelek látva a gyenge pontjukat, komoly támadást intéznek a hétvégén ellenük. A közvetlen üldözők között szinte csupa vadonatúj R2-es versenyautót találunk. Ifj. Kanyik Antalék jól haladnak a kocsi tanulásával, de a murván nekik is új lesz a Peugeot 208 R2. Pont, mint Jánosa Ákoséknak, és Trencsényi Vincééknek, bár Vincééknek – Mixihez hasonlóan – a murva is újdonság lesz. Megkeverheti a sorrendet a Lantos Zsolt-Bagdány István páros is, akik egy, a Rallye2-ben idén még nem látott Peugeot 208 R2-vel állnak rajthoz a futamon. A háromszoros Rallye2-es bajnokoknak, Berényi Lászlónak és Pap Tamásnak nem úgy sikerült a salgótarjáni futam, ahogy eltervezték, így valószínűleg Szombathelyen szeretnének visszaszerezni néhányat a Nógrádban elhullajtott pontokból. A tapasztalatukkal és az igazán ütőképes Opel Adam-al mindenképpen az esélyesek közé kell sorolni őket is. Csakúgy, mint a Rallye2 Bajnokság abszolút címvédőjét, Vizelli Károlyt, aki Nagy Péterrel a jobb1-ben vág neki a vasi szakaszoknak. Karesznak nem kicsit fekszik a murva, imádja a laza talajt, szeretnének sok pontot hazavinni az Iseum Rallye-ról, ha már oda vissza 1000 kilométert autóznak a verseny helyszínére az otthonuktól. Céljuk, hogy a két P12 diadaluk után az abszolútban is előrébb lépjenek. Szintén az 1000 kilométeresek klubját erősíti majd Bodogán Ferenc, aki a szombati és a vasárnapi versenynap közt, éjszaka Szombathelyről, Nyírbátorba utazik egy fontos családi eseményre, így biztos, hogy nem lesz könnyű nekik teljesíteni, Molnár Tomival, a második napon rájuk váró öt gyorsasági szakaszt, köztük a több, mint 25 kilométeres Farkaserdő-Vashosszúfalu power stage-et.

A P12 kategória titkos favoritjai Zsebe Gáborék lehetnek, akik Salgótarjánban már megvillantották oroszlánkörmeiket, csak egy kicsúszás és egy akácfa állította meg őket. De az megjavított Skodával Gabiék nagyon készülnek rá, hogy végre lezárják az év eleji pechszériájukat. A P13-ban a sok technikai hibával kiszenvedett nógrádi győzelem után bizonytalan volt az, hogy rajthoz tud e állni a Kiss Zsolt-Berényi Gábor duó, de a nevezési lista tanulsága szerint mégis sikerült gatyába rázniuk a rakoncátlankodó BMW-jüket. A Papp testvérek Volvójában a féltengely tört el Cereden. Legyártották az újat, így ők is ott tudnak lenni az év első murvás versenyén. Miskolcon láttuk utoljára Krehlik Nándiékat, akkor technikai hibákkal küszködve is elvitték a géposztály bronzérmét Borsodból. Az 5-ös géposztályban eddig egyet nyertek László Istvánék, egyet Madari Imréék, ám ha nem estek volna ki Kuncz Dezsőék a salgótarjáni versenyen, akkor övék lehetett volna a nógrádi diadal. A két idei kategória győztes és a majdnem győztes csatája igencsak különleges ütközeteket ígér Szombathelyen.

A Rallye2 Bajnokság 29 párosával és az előfutókkal először pénteken, az Iseum Rallye rajtceremóniáján találkozhatnak a rajongók, majd szombaton 17:04 órakor indul el a 201-es rajtszámú páros, versenytempóban az Acsád-Szeleste gyorsaságin. Vasárnap, 9:41 órakor folytatódik a verseny, a Bögöte-Hosszúpereszteg szakaszon, a célba pedig fél négy után egy kicsivel érkezik meg várhatóan a Rallye2 mezőnyének az eleje.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!