Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Fróna János: Nyertünk, de mégsem a prológon

Fróna János és Magyar Zsolt biztos kézzel uralta Salgótarjánban is a Hondáját, így a legfőbb célkitűzést, a biztos célba érkezést sikeresen teljesítették a srácok, miközben a hangulat is tökéletes volt a kocsiban. A végére még egy géposztály harmadik hely is „befigyelt” nekik Cereden, így érthető, hogy Jánosék izgatottan várják a következő, aszfaltos verseny, a Székesfehérvár Rallye rajtját. Fróna Jánost kérdeztük.

Hogyan készültetek a Salgó Rallye-ra?

A Miskolc Rallye-n villamossági problémák adódtak a kocsival, ezeket kellett helyre raknunk, hogy Salgótarjánban megbízhatóan tudjuk a Hondánkkal autózni. Remekül sikerült a hibaelhárítás, a teljes nógrádi versenyt gond nélkül abszolválta az autónk. A pályák ezúttal is tetszettek, de Sámsonházán olyan érzésünk volt, hogy az inkább gyorsulási versenyre lenne jó, mint rallye-ra. Kigyorsítás, lassítás, kigyorsítás lassítás és már közelített is a cél. Én nagyon szeretek végsebesség közelében, tempósan autózni, ezért alapvetően tetszett az új szakasz is. A másik két klasszikus pedig ezúttal is bejött, mert kedveljük a nógrádi pályák vonalvezetését.

Hogy alakult a versenyetek?

A prológot állítólag megnyertük, de aztán valahogy megváltoztak a mért idők, hátrább csúsztunk a ranglétrán. Ennek nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget, mert a prológ eredménye nem befolyásolta a salgótarjáni versenyünk végeredményét. Összességében elég gyorsan letudtuk a bemutatkozó szakaszt. Vasárnap reggel egy kicsit elgumiztuk magunkat. Az esős, ködös, hideg időben valamivel puhább gumikat kellett volna felraknunk, de a végére már ezek is elkezdtek rendesen működni, gond nélkül teljesítettük a reggeli gyorsaságikat. A záró szakasz végén még a géposztályunk dobogójára is felállhattunk. A nyolcadik gyorsaságin, Cereden, kitapostuk az autónknak a szemét is, szerintünk nem maradt bent semmi, ennyire képes az a kocsink. Kaland és szinte eseménymentes volt a versenyünk minden része, igazából nem is tudok róla túl sok mindent mesélni. Nagyon örültünk annak, hogy beértünk a célba, semmilyen problémánk nem volt. A féktávokat is sikerült jól megtalálni. Talán csak egyszer, maximum kétszer volt olyan eset, hogy blokkolva fékeztem meg a kerekeket. Nagyon örültünk annak, hogy célba értünk az eredményünkre sem panaszkodunk, mert tudtuk, hogy a géposztályunk élmezőnyével úgysem fogunk érdemben csatázni. A miénktől komolyabbak a vetélytársaink járgányai. Jó nekünk ez az ötödik hely. Köszönjük a támogatóinknak és a szervizcsapatnak, hogy segítettek minket ezúttal is!

Szombathelyre eljöttök?

Nem. A két murvás megmérettetést kihagyjuk. De azokon kívül minden Rallye2-es futamon ott szeretnénk lenni, amit aszfalton rendeznek. Székesfehérváron, Komlón és Budapesten is. Komlón kihagytunk néhány évet, de idén szeretnénk visszatérni a Baranya Kupára. Mi most tehát szurkolunk, hogy mindenkinek jól alakuljon az Iseum Rallye, Székesfehérváron pedig újra teljes erőbedobással támadunk.  

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük