Kisubi és Uborka, azaz a két Németh István sokkal szerencsésebb és eredményesebb volt ezúttal Salgótarjánban, mint korábban, még akkor is, ha ezúttal Kisubi csinált némi kasztnis munkát a jó öreg 2101-es Ladára. A folytatásra – már, ami a Rallye2 Bajnokságot illeti – elég sokat kell várni, mivel Ubiék legközelebb csak a szeptemberi Budapest Rallye-n terveznek rajthoz állni. Németh Istvánt, vagyis Kisubit kérdeztük.

Miskolcon megállt az autótok, a motorral lett elég hamar problémátok. Hogyan készültetek Salgótarjánra?

Orbán Norbi átnézte a Ladánk motorját a második forduló előtt, mert, mint te is mondtad, Miskolcon kiestünk az erőforrás hibája miatt. Szerencsére nem volt komoly a baj, csak hengerfejtömítést kellett cserélni. Beállítottuk a motort, ám szerintem hiányzott belőle némi erő, nem ment úgy, mint a Miskolc előtti próbán. De alapvetően ezúttal sem úgy készültünk, hogy a géposztályunk elejével fogunk harcolni. Ehhez képest szerintem nem kaptunk mi ki annyival, hogy szégyenkeznünk kelljen miatta.

Milyen volt a versenyetek?

A pályák közül Sámsonháza nem jött be, elbírt volna még néhány kanyart, ráadásul egy kitérőt el is vittünk. Cered volt a kedvencünk, de mindig hátráltatott rajta valami. Vasárnap reggel az első körben még vizes, és ködös volt. A második nekifutásra egy baleset miatt állnunk kellet, így elhűltek a gumik és a fékek egyaránt. Az utolsó, nyolcadik gyorsaságin pedig kicsit odacsaptuk a kocsink hátulját az egyik szalagkorláthoz. Az megfordított minket. Csináltunk egy Y-t, szúrtam neki egy egyest és mentünk tovább, kasztnis munka keletkezett. Javítgattam már a sérülésen, de nyáron majd szépen rendbe rakjuk, mert megérdemli a kocsink. Azt összességében elmondhatjuk, hogy az utóbbi évekhez képest jobban sikerült a salgótarjáni versenyünk. A géposztályunk elejéhez viszonyítva elégedettek is lehetünk a teljesítményünkkel. Előttünk csak a miénktől jobb autókkal értek célba a P12-ben. 🙂 Köszönjük a családunknak, hogy elviselik a hóbortunkat, és a szervizcsapatnak, illetve a támogatóinknak, hogy segítenek nekünk ebben.

Hogyan tovább? Nyakunkon a Szombathely Rallye.

A tieteken lehet, de a miénken biztos nincs. 🙂 A murvás versenyeket ki kell, hogy hagyjuk, nem férnek bele a költségvetésünkbe. Jó eséllyel Székesfehérvár sem. A Miskolchoz közelebbi sprintversenyeket néztünk ki magunknak. A Borsodnádasd-Balaton MARB futamon valószínűleg elindulunk és a főnököm fog ezúttal navigálni. Az autónk hátulját már kikalapáltam, de lesz még vele dolgom. A Budapest Rallye-ig szeretnénk azért magunkat formában tartani. Amelyik verseny szimpatikus a számunkra, és belefér az időnkbe is, azokon a nyáron is ott leszünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!