Balics Ákos és Vig Sanyi a miskolci kiesésük után végre beszerelhette a tropára ment szériák után a versenyzésre született gátlókat az autójába, ami meg is hozta a várt eredményt, gond nélkül eljuttatta a Honda Civic, a legénységét, egészen a célig. Az eredmény? Ezüstérem, a 7-es kategóriában. Ki panaszkodna erre? Ákos biztos nem, így boldogan emlékezett vissza a salgótarjáni versenyhétvégéjükre.

Miskolcon a gátlók állítottak meg titeket. Sikerült újakat szerezni? Hogyan készültetek Salgótarjánba?

Elkészültek az új, vagyis a felújított versenygátlók és az a legbosszantóbb az egész történetben, hogy nem sokkal Miskolc után meg is kaptuk őket. Ha ez néhány nappal korábban történik meg, akkor valószínű, hogy Miskolcon is célba érünk, és nem veszítünk a bajnokság szempontjából nagyon értékes pontokat. De ezen már nem bánkódunk, csakis előre tekintünk. A szervizcsapat átnézte az autót, beszerelte a gátlókat, orvosolták a túlmelegedési problémákat, érezhetően jobb volt az autónk Salgótarjánban, mint korábban, ezért nagyon hálásak vagyunk nekik. A nógrádi pályákon még soha nem versenyeztem eddig, tetszett mindegyik, de éppen emiatt tartottam is kicsit a versenytől, ám végül minden jól sült el. Ha több idő lett volna a pályák bejárására, akkor talán Ceredet is jobban sikerül feldolgozni, de a hosszú etapok miatt igyekeznünk kellett, mindenütt csak kettőt tudtunk tréningezni.

Hogy alakult a versenyetek?

Összességében egy kifejezetten jó versenyt zártunk, elégedettek voltunk az autóval és a csapat munkájával egyaránt. Örülünk, hogy a miskolci kiesés után megláthattuk, illetve átgurulhattunk a céldobogón. Mindenkinek szüksége volt már erre a kis sikerre. Vannak dolgok, amin még javítanunk kell, ilyen például a váltó, de nekem is gyorsulnom kell. A váltónk jelenleg elég rövid, sokat utaztunk tiltáson, volt rá példa, hogy majdnem 30 másodpercet is elnézelődtem, miközben a többiek folyamatosan gyorsultak. Székesfehérvárra talán elkészül az új váltónk is. Én pedig a versenykilométerekkel tudok fejlődni, abból minél többet kell teljesíteni. A versenynap során voltak kalandjaink is, többször lenyúltak értünk fentről, amit köszönünk szépen az illetékesnek, 🙂 akadtak necces szituációk, többször elúszott az autónk. De mindig megoldottuk a problémákat, aminek különösen tudtunk örülni. Ebből a szempontból talán kezesebb a Civic, mint amilyen a Suzuki Ignisünk volt, valamivel több hibát enged meg a Hondánk. Semmi extra nem történt velünk, élveztünk minden egyes percet. A versenykilométereink számához és a körülményekhez képest szerintem elégedettek lehetünk az eredménnyel, megszereztük a géposztályunk második helyét, ezt jónak mondanám.

Szombathelyen ott lesztek?

Természetesen. Hazautazok Németországból és csütörtökön már részt szeretnénk venni a hivatalos Pirelli teszten, hogy a lehető legfelkészültebben állhassunk oda az Iseum Rallye rajtjába. Az itinert Borsfai Dávid olvassa majd nekem Szombathelyen. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem lesz meg a kategóriánk, de ez nem keserít el minket, mert megyünk előre és tesszük a dolgunkat, hogy gyűljenek a tapasztalatok és a versenykilométerek. Az biztos, hogy mi nagyon várjuk már a rajtot.  

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!