Krehlik Nándi és Madarász Szabi jött, látott és kis híján győzni is tudott Miskolcon, a P13-as kategóriában, csak éppen a VFTS-ük nem volt partner a srácok ilyen irányú elképzeléseiben. Mályinkán kifogyott a Lada a szuszból, így Nándiék szorgalmasan gyűjtögették a másodperceket, a büntetésük mellé, holott ez eszük ágában sem volt eredetileg. Végül így is dobogóra állhattak, ezüstéremmel gyarapították a vitrinjüket, ám most új kihívásokat keresve lehet, hogy nem Salgótarjánban, hanem életük első murvás versenyén, a Szombathely Rallye-n taposnak csak újra bele a gázba. Krehlik Nándival beszélgettünk.  

Tetszettek a miskolci gyorsaságik? Hogyan készültetek az évad nyitányára?

Új gátlókat szereltünk be a Ladánkba, de ezeket sajnos ki is kellett szednünk a Ladánk alól, mert nem tudtuk jól összehangolni őket az autónkkal. Ezért előkerültek újra a régi gátlóink. A pályák közül nekünk a Kánó volt a favorit, és szerencsére elég jót is tudtunk rajta autózni. Olyannyira, hogy a második gyorsaságin, az eredményünk a P13-ban az első helyet érte.

A többi is ilyen jól alakult?

Nem egészen. Lyukóbányán egy perc késéssel és egy második hellyel indítottuk a napot. Mályinkán nem tudta magát kiforogni a motor. Valamiért kifogyott a szuflából, talán kevés volt a benzin, így Mályinkán közel sem tudtunk annyira jól teljesíteni, mint Kánón, de így is másodikak lettünk első nekifutásra. A következő körben már rendben volt a kocsink, ment rendesen, de Mályinkán újra előjött az első körben tapasztalt probléma. Abszolút nem akarta magát kiforogni a motor. Néhány helyen – elsősorban Mályinkán – sikerült megcsúsznunk egy-egy kicsit, de komolyabb kalandunk nem volt. A szervizben egy kábelt kellett megjavítanunk, ami a generátorról szakadt le. Ezt az egyik szakaszról leérvén megcsináltam, de a szervizben fixen és biztosan megoldottuk a problémát. Köszönet érte a szervizcsapatunknak. A célban felállhattunk a géposztályunk dobogójának a második fokára, aminek nagyon örültünk, de nem volt felhőtlen a boldogságunk, mert ha nincs a reggeli 10 másodperces büntetés és nem vacakol kétszer is az autónk Mályinkán, akkor lehet, hogy ettől előrébb végzünk és az abszolútban szerzett egy pontunk is több lehetett volna.

A salgótarjáni versenyhétvégén láthatunk titeket?

Még nem dőlt el, mert Szombathelyen szeretnénk igazából menni, de nem dőlt még el teljesen ez a dolog. Az egyik versenyen biztosan ott leszünk, de mindkettőt nem hinném, hogy beleférne a büdzsénkbe. Murván még soha nem versenyeztünk és azt gondoljuk, hogy ennek is eljött az ideje. Nagyon szívesen kipróbálnánk magunkat laza talajon is. Meglátjuk, hogy melyik jön össze…

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!