Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ifj. Kanyik Antal: Nem számítottunk a bronzérmekre

Az új autó megismerése volt a legfőbb célja Ifj. Kanyik Antinak és Nyirfás Julinak, de ők nem lacafacáztak, hanem rögtön az első gyorsaságin az abszolút értékelés első helyével jelezték mindenkinek, hogy teljes erőbedobással tértek vissza a Rallye2 Bajnokságba. A futam végén az összetettben és a 6-os kategóriában is megszerezték a bronzérmet, az új Peugeot 208 R2-vel, így érthetően boldogan tértek haza az évadnyitó megmérettetés után. Ifj. Kanyik Antival beszélgettünk a Miskolc Rallye-ról.  

Teszteltetek, készültetek Miskolcra, de számítottatok ilyen szép évkezdésre az új autóval?

Bevallom, hogy nem. Boldogok vagyunk, örülünk, hogy dobogóra állhattunk, abszolútban és a 6-os kategóriában is, mert ez egy nagyon jó eredmény, amire büszkék vagyunk, ám ennyire jó kezdésre nem készültünk. A csapattaktikánk az volt, hogy a saját tempónkban fogunk autózni, tanuljuk az autót.

Ezzel elég jó ritmust diktáltál, még szakaszgyőzelemre is futotta az erőtökből a Peugeot-val folytatott barátkozásotok közben. 

Próbáltam úgy nyomni a gázt és vezetni, mintha a régi autónkkal versenyeznénk. De mivel a Peugeot-nk, a Punto-tól egy sokkal frissebb fejlesztésű, új versenyautó azt gondoltam, hogy ha a tőlem korábban megszokott iramot diktálom az azért az eredményen is látszani fog, de nem akartuk a végletekig fokozni a tempót. Ennek ellenére Lyukóbányán rögtön egy abszolút szakaszgyőzelemmel kezdtük a napot és egyben a 2017-es évet. Ennek tényét a csapat igyekezett eltitkolni előlünk, hogy nehogy elbízzuk magunkat. 🙂 Az itinerünk szenzációsan jó volt, az első két gyorsasági szakasz pedig maximálisan feküdt is nekünk. Ennek ellenére Kánón, egy jobb3, levág, kidobban, tényleg kidobott minket valami az útra. Megvolt a nyom, de lecsúsztunk róla. Abban a pillanatban valaki biztosan lenyúlt értünk az égből egy hatalmas tapadókoronggal, mert nem hinném, hogy valami más tartott minket az aszfalton. Mályinkán az első körben nem húzattam ki rendesen az autót, ezzel időt vesztettünk.

Koncentrálnom kellett olyan egyszerű dolgokra, mint, hogy a váltásra figyelmeztető piros lámpára pillantsak. A Diesel autóhoz képest nagyon más ez a benzines erőforrás. Mályinkán csak hatodikak lettünk a géposztályban, míg a többi gyorsaságin mindenütt az első háromban értünk célba. Ugyanez az összetett értékelésben nyújtott teljesítményünkre is elmondható. Összességében csak jót tudok mondani a Miskolc Rallye-nk hétvégéjéről. Nagyon jól éreztük magunkat, a bronzéremnek örülünk, de nem szabad elbizakodottan készülni a következő versenyre. Azt látjuk, hogy nagyon jó csaták lesznek, sőt, már most is azok voltak, gratulálok az ellenfeleinknek is. Szerintem roppant izgalmas lesz 2017-ben a Rallye2 Bajnokság. Ez a verseny, ez a rallye, ezért jöttünk újra a Rallye2 mezőnyébe. Köszönjük a csapatunknak és mindenkinek, aki segített minket ennek a szép eredménynek az elérésében!

Salgótarjánban találkozunk veletek?

Természetesen. Mindenképpen készülünk a következő fordulóra. Szeretem a Salgótarján környéki pályákat, igazi, bevállalós gyorsaságik, amiket én nagyon kedvelek. Ennek ellenére régen mentem már rajtuk, talán, ha az emlékeim nem csalnak, akkor a Cered új aszfaltján eddig még nem is autóztam. Megpróbálunk ezúttal is maximálisan felkészülni, a miskolci sikereink után pedig még izgatottabban várjuk a nógrádi versenyt. A céljaink sem változnak: meg kell tanulnom tökéletesen az autót. Ezért sem lesznek nagy terveink, saját magunk ellen kell előbb versenyeznünk, folyamatosan gyorsulnunk kell, hogy magunkból és az autóból is kihozhassuk minél hamarabb a maximumot. Közben persze lesz, ami lesz, biztos újra nagy csaták várnak majd ránk, de mi ezektől eddig sem féltünk, és garantálhatom, hogy ezután sem fogunk megijedni egy kis adok-kapoktól.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük