Forgács Laci idén Bartók Erikkel a jobb1-ben vág neki a Rallye2 Bajnokságnak a P13-as géposztályban és ránézésre ugyanazzal az autóval, mint 2016-ban, de a tél folyamán óriási változásokon esett át a BMW-jük. A Laci update után majdnem két mázsával lett könnyebb a kocsi, plusz a motor is vadonatúj, így nem csoda, ha az újdonsült páros nagyon várja már a Miskolc Rallye rajtját. A terveikről a csapat mindenesével, Szabó Krisztiánnal beszélgettünk.
Rallye2.hu: Egy elég fontos tesztlehetőségeteket buktátok el a Domaháza-Zabar MARB futam törlésével. Tudjátok ezt pótolni a Miskolc Rallye-ig?

Szabó Krisztián: Jó lett volna a MARB sprinten kipróbálni a kocsit, de ezt valamilyen helybéli lehetőséggel, természetesen legális zárással próbáljuk meg majd pótolni.

Rallye2.hu: Milyennek értékeled az eddigi felkészüléseteket?

Szabó Krisztián: Laciék a Szilveszter Rallye-n már megismerkedtek egymással, a legfontosabb, hogy elkészült az új motor a BMW-nkbe, elégedettek vagyunk vele, bár még az utolsó finomítások hátra vannak. Padra kell még állítani a kocsit, ott fogjuk programozni. Igazából ennyi van hátra, hogy teljesen felkészülve várjuk a miskolci startjelet. Jelentős, mintegy 150-200 kilogrammnyi súlytól sikerült megszabadítanunk az autót, igazából a verseny előtti keddre sikerül vele elkészülnünk.

Rallye2.hu: Mi a véleményetek a Miskolc Rallye pályáiról?

Szabó Krisztián: Ismerkednek velük Laciék, videóznak szorgalmasan. Van, amelyiken már versenyzett Laci, visszafelé viszont nagyon izgalmasnak ígérkezik Mályinka. Kánón még nem sikerült eddig versenyezni, mert volt ugyan műsoron, egy Miskolc Rallye-n, amin mi is indultunk, de sajnos kiestünk azelőtt, mielőtt a Kánó-Imola-Ragály gyorsaságira értünk volna.

Rallye2.hu: Milyen tervekkel álltok rajthoz?

Szabó Krisztián: Alaposan megerősödött télen a géposztályunk, ahogy hallottuk, több BMW-s páros is bejelentkezett a P13-as géposztályba, ők még a dobogós helyekért is harcban lehetnek. Mindenképpen meg szeretnénk ismerkedni velük, az autóikkal, úgyhogy elsőként csak a biztos célba érkezést, a tisztes helytállást és az erőviszonyok felmérését, illetve a saját kocsink megismerését tűzzük ki magunk elé célként, hiszen még élesben, versenykörülmények között még nem próbálhattunk ki. Azt hiszem ez így elsőre éppen elég lesz.

Partnereink:
Zempléni Építő és Gépészeti Kft, Alu Casting Support Kft, Certa Kft, Orbitex Kft,
Lakat- Tank Kft, Alinea-B Bt, Autóbontó Sátoraljaújhely, Pizza Rosso, A-G Trans Kft, Szalontai Pálinka, www.fedortanya.hu, Forgács Tomi és Németh Robi, Vári Vill Kft és Mika Gábor E. V.

Média Partnereink:

www.rallye2.hu, ztvmotorsport.hu, RallyFeeling

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!