Nagyon sokáig vártunk Vizelli Karcsinak, a Rallye2 Bajnokság abszolút bajnoki címvédő pilótájának a nyilatkozatára, mivel még napokkal ezelőtt is az volt a kérdés, hogy hol folytatják a pályafutásukat. Jelentjük, a Rallye2 szempontjából örömteli döntést meghozták Kareszék, maradnak a Rallye2 Bajnokságban, nem állnak be az ORB mezőnyébe a rengeteg R5-ös közé, hanem újra a közönség kedvencével, a gyönyörű Lada VFTS-ükkel szántják föl a gyorsasági szakaszokat. Ehhez csupán csak össze kell rakniuk az atomjaira szétszedett kocsit. Vizelli Karcsival beszélgettünk.

Rallye2.hu: Sokáig gondolkodtatok, kerestétek a lehetőséget az előre lépéshez. Ez alapjaiban meghatározta a téli felkészüléseteket.

Vizelli Károly: A Korda Racing csapatától kaptunk egy felajánlást, bérelhettünk volna tőlük egy nagyobb autót, ami egy R5-ös Hyundai lett volna. A tavaly elért eredményünk miatt úgy éreztük, hogy ez egy kiemelkedő lehetőség lenne a pályafutásunk során, szenzációs ugródeszka lehetett volna nekünk. Gőzerővel dolgoztunk azon, hogy összejöjjön a projekt, de köztudott, hogy hatalmas anyagi vonzata van egy ilyen autónak, nem tudtuk megteremteni hozzá a feltételeket. Az utolsó pillanatban elengedtük ezt a szálat és a Ladánk, illetve a Rallye2 Bajnokság irányába fordultunk. Ám tovább dolgozunk azon, hogy a későbbiekben ez, vagy bármilyen más előre lépés megvalósulhasson.

Rallye2.hu: A legutóbbi infóm, ami a Ladátokról nekem megvan, az az, hogy Évivel pózoltok előtte, miután a festőtől hazatért. Hogy áll most a kocsi?

Vizelli Károly: Hasonlóan. 🙂 Az autóval kapcsolatban nem lesz semmilyen változás, minden marad a régiben. A kasztnit rendbe raktuk, kijavítottuk a 2016-ban szerzett horpadásokat, harci sérüléseket, csak ott festettük le, ahol nagyon muszáj volt. A fejlesztéseken sincs sok időnk agyalni, mert közel van a miskolci hétvége. Ráadásul a kocsink szinte teljes egészében még egy héttel a verseny előtt is kosárban van, alaposan szétszedtük, most pedig rendkívül gyorsan kell majd összelegóznunk a rajtig. A motor még Havassy Peti bácsinál van. Ha ezekkel megvagyunk, akkor jöhet a papírmunka, műszaki vizsga, valamint egy gyors gépkönyvezés.

Rallye2.hu: A pályán is legalább olyan gyorsnak kell lennetek, mint a műhelyben, mert alaposan megerősödik az idei évre a Rallye2 Bajnokság mezőnye. Fel kell kötni az alsótokat, ha meg akarjátok védeni a bajnoki címet…

Vizelli Károly: Hallottam a sok új autóról, de sajnos még nem volt időm pontosan tájékozódnom minden részletről. Én szívből örülök, ha erősödik és népesedik a mezőny, bár ettől biztosan nem lesz könnyebb a dolgunk. Az új R2-es autók „elkapásához” a nagy tempó mellett biztos, hogy némi szerencsére is szükségünk lesz. Nem nagyon lehet őket összehasonlítani egy Ladával. Igaz, hogy a VFTS-ünk motorerőben nagyjából felveszi ezekkel az autókkal a versenyt, sok fejlesztést be lehet már manapság építeni egy VFTS-be is, de soha nem lesz olyan ütőképes a Ladánk, mint egy gyári építésű új versenyautó. Ezért nem feltétlen az abszolút bajnoki cím megvédése lesz a fő szempont számunkra 2017-ben, de az biztos, hogy szeretnénk a címünkhöz méltóan, jól szerepelni. El kell telnie egy-két versenynek ahhoz, hogy pontosan fel tudjuk mérni az erőviszonyokat és reális célokat tudjunk kitűzni magunk elé. Először is megpróbáljuk felvenni a lépést az R2-esekkel, a többit pedig majd meglátjuk.

Rallye2.hu: Ha mindennel munkával elkészültök, erre már Miskolcon sor kerülhet. Hogy tetszik az évad első versenyének a kiírása?

Vizelli Károly: Amikor megláttam az útvonallapon a pályákat elsőre nagyon megörültem a Lyukóbánya-Parasznyának, mert azt nagyon szeretem. Aztán tovább nézegettem az útvonallapot, a Kánó-Imola-Ragály az szuper, eddig egyszer mentünk rajta, de nagyon tetszett. Mályinka pedig egyenesen szenzációs, bár ezzel a gyorsaságival is még csak tavaly ismerkedtem meg. Úgyhogy Lyukóbánya mindössze bemelegítés lesz ezekre a legendás gyorsaságikra. Mi már egy baleset és problémamentes célba érkezéssel is elégedettek lennénk, de ehhez először a műhelyben kell óriásit hajráznunk. Elég sok dolgunk lesz a héten, szurkoljatok nekünk, hogy minden összejöjjön és találkozhassunk Miskolcon!

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!