Nem lesz könnyű dolga Hibján Jocinak és Szurovcsák Pistinek, ha meg akarja védeni a 2016-ban megszerzett bajnoki címét, a 6-os géposztályban, mert a kategória irtózatosan megerősödött, tövig kell taposniuk Jociéknak a gázt, ha az új R2-kkel és pilótáikkal partiban akarnak lenni. A nyíregyházi duó nagyon kedveli az Eger Rallye-t, ezért kicsit csalódottak, hogy a Mátra helyett a Bükkben kezdik az évet, de ez csöppnyit sem vesz el abból az érzésből, hogy nagyon várják már a srácok, hogy végre nekivágjanak az első gyorsaságinak a téli pihenő után. Hibján Jocit kérdeztük.  

Rallye2.hu: Hogyan telt a teletek? Arról beszéltél az évad végén, hogy szétszeditek a kocsitokat, mint Foxi a lábtörlőt és gyönyörűen felújítjátok, maximálisan felkészítitek a 2017-es évre.

Hibján József: Ez így is lett, sőt még alaposabb munkát végeztünk, mint azt előzetesen terveztük, de időben a feladat végére értünk. Egerben gépkönyveztünk, úgyhogy felőlünk utána azonnal kezdődhetett volna a szezon. Darabjaira szedtük szét a C2R2 Max-unkat, ám még magam sem gondoltam, hogy ilyen szinten sikerül „felrobbantanunk” a kocsit. Mire észbe kaptunk, már a forgatópadon volt az üres karosszéria és kapargattuk az oldalát, az alját és minden egyéb alkatrészét. 🙂 De szerencsére hamar össze is legóztuk, bár tagadhatatlanul rengeteg munkánk volt vele, ám megérte. Véleményem szerint nagyon szép lett a Citroenünk. Tehát mi már nyugodtan, felkészülten várjuk az idei első versenyünk rajtját.

Rallye2.hu: Meglepnél, ha ez nem a Miskolc Rallye lenne…

Hibján József: Így van, Miskolcra készülődünk, no és még előtte szeretnénk egy kicsit tesztelni, kipróbálni a kocsinkat, ellenőrizni, hogy jól raktunk e össze mindent. Valamint magunkat is át kell mozgatni a téli pihenőt követően. Az évadnyitó futammal kapcsolatban azt megjegyzem, hogy mi nagyon sajnáljuk, hogy nem Egerben kezdődik az év. Én, személy szerint imádom az Eger Rallye-t, a szívem csücske az a verseny. Meg azért is fura így most az évkezdet, mert mindig Egerben kezdtük az évet, szinte a teljes pályafutásunk során. Most nem így lesz sajnos.

Rallye2.hu: Tetszenek, ismerősek a miskolci gyorsaságik?

Hibján József: Nagyjából megvannak a pályák, természetesen ismerem őket, és nem is gondolnám, hogy a mezőny nagy részének meglepetést okozhatna ezek közül bármelyik is. Kedvelem a ránk váró speciálisokat, inkább magától, a Miskolc Rallye-tól tartok egy kicsit, mert mumus nekünk ez a futam. Ezért sem bánom, hogy például a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt szakasz idén kimaradt a Rallye2 Bajnokság útvonallapjáról, mert ott mindig történt eddig velünk valami. Vagy technikai hibánk volt, vagy defekt, vagy bármi más, de soha nem érezhettük biztonságban magunkat a Bükkszenteken. Az érzelmeink tehát vegyesek az emlékeink miatt, de ezt félre téve nagyon, nagyon, nagyon várjuk már április első vasárnapját, hogy nekivágjunk az idei év küzdelmeinek a jócskán megerősödő 6-os géposztályban.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!