Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Peti 2016-ban bajnokként zárta az évet a 8-as géposztályban, de sem ez, sem pedig az abszolút negyedik helyük nem volt elég ahhoz, hogy az idei évet biztosan végig csinálhassák a srácok a Rallye2 Bajnokságban. Miskolcon ott lesznek, de gyakorlatilag a lét lesz a tét Borsodban, a jó szereplésen akár az egész éve is múlhat a móri duónak, akik emiatt (is) izgatottan készülnek az évad nyitóversenyére. Ifj. Fogarasi Attilát kérdeztük.

Rallye2.hu: Beszélgettünk a holtszezonban, amikor Szauer Gergőhöz hasonlóan te is azt mondtad, hogy nem túl rózsás a helyzetetek. Mi újság jelenleg, így nem sokkal a Miskolc Rallye előtt?

Ifj. Fogarasi Attila: Sok örömre még most sincs okunk, de kimondhatjuk, hogy indulunk a Miskolc Rallye-n.

Rallye2.hu: Ez csak egy verseny, a további futamokról van valami híred? Ott tudtok lenni azokon is?

Ifj. Fogarasi Attila: Ez még egyelőre nagyon bizonytalan. Miskolc az már biztos és valószínűleg a második fordulóban is rajthoz tudunk állni, de a további versenyekre tényleg nem tudok mit mondani jelenleg. Ezt az utolsó előtti pillanatban jött lehetőséget is egy tavalyi szponzorunknak köszönhetjük, aki minden erejét összeszedve segít minket ezekben a nehéz napokban, hónapokban. Nagyon hálásak vagyunk minden támogatónknak, hogy próbálnak segíteni és kitartanak mellettünk. Külön köszönet Petyának és Bugyinak az autó felkészítéséért. Végül, de nem utolsó sorban köszönet a sok-sok embernek, akik segíteni próbáltak, illetve próbálnak a mai napig azért, hogy rajthoz tudjunk állni. Remélem meg tudjuk hálálni ezt nekik Miskolcon egy szép eredménnyel. De az Ózd és Salgó Rallye után ismét lesz egy hatalmas kérdőjel. Indulunk, vagy nem? Mi mindenképpen szeretnénk…

Rallye2.hu: A Miskolc Rallye tehát már biztos, beszéljünk arról. Mennyire ismered a pályákat?

Ifj. Fogarasi Attila: Mályinkán már mentünk tavaly, csak éppen ellentétes irányban, a másik két gyorsaságiról pedig szorgalmasan lesem a videókat. Érdekes, technikás szakaszok lesznek, azt látom. Főleg a kánói pálya minőségére leszek rendkívül kíváncsi.

Rallye2.hu: Az autótok készen áll a bevetésre?

Ifj. Fogarasi Attila: Igen, a támogatók felkutatása mellett dolgoztunk rajta sokat a télen, most már a rajtot és az azt megelőző tesztet várja a Hondánk. Szükségem lesz nekem is a bemelegítésre, hiszen mi már lassan egy fél éve nem autóztunk versenytempóban, meg kell mozgatni az éles bevetés előtt a berozsdásodott kezeket, lábakat, nem állhatunk rajthoz gyakorlás nélkül egy olyan kőkemény géposztályban, mint ahová 2017-re besoroltak minket.

Rallye2.hu: Továbbra is keresitek tehát a támogatókat…

Ifj. Fogarasi Attila: Igen. Bár a két versenyünk aránylag biztosnak látszik, de ezeken túl most még nem merünk, nincs lehetőségünk tervezni. Remélem, hogy az év elején tudunk annyit letenni az asztalra, hogy valaki megláthassa a bennünk rejlő potenciált, mert mi nagyon szeretnénk, ha 2017-ben is legalább egy ugyanolyan eredményes, illetve teljes évadot mehetnénk a Rallye2 Bajnokságban, mint amilyenre tavaly volt lehetőségünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget:

Er-Fa 2000 Kft, Juno-Consulting Persped Kft, GreenWork Kft, Köszi Tücsy! Rolling Wash (Köszi Tomi!) Etik Nyílászárók, Molnár Borház Mór, Pirelli,
Lincz es Tsa Kft.
Ottomax.hu
Turbó autósbolt Mór,
Köszi Rolj, valamint a móri polgárőrségnek, amiért a teszten segédkeznek.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!