Zsebe Gabi és Sándor Norbi 2016-ban hatalmas csatákat vívott a géposztályában azon a négy versenyen, ahol rajthoz álltak a Rallye2 Bajnokság futamain. Jókat autóztak, ügyesek, gyorsak voltak, mégsem lehetett teljesen őszinte a célban a srácok mosolya. Az ok egyszerű. A 7-es géposztályba rendszerint kevesen neveztek, ezért föntebb sorolták őket a 6-osba, ahol Dávid harcát vívták, az R2-es és az egyéb 1.6-os Góliátokkal. Ezt elégelte meg Zsebe Gabi és elhatározta, hogy idén nagy változásokat eszközölnek a holtszezonban. Ezekről beszélgettünk Zsebe Gabival.

Rallye2.hu: Négy futamon álltatok rajthoz 2016-ban, a Rallye2 Bajnokságban. Miként emlékszel vissza az elmúlt évre?

Zsebe Gábor: Egerben, Székesfehérváron, Szombathelyen itthon, a Baranya Kupán illetve a Mecsek Rallye-n indultunk. Bár az utóbbi versenyen az ORB mezőnyében tettük próbára a tudásunkat. Mind a négy futamunk jól sikerült, mindig célba értünk, csak az volt a baj, hogy összességében nem igazán úgy sikerült az évünk, ahogy elterveztük. Nem volt meg a kategóriánk. Ezért nagyjából a szezon felénél nem vártunk tovább a csodára, átterveztük a szezonunkat, és inkább a 2017-es év felé kezdtünk kacsintgatni.

Rallye2.hu: Miben mutatkozott ez meg?

Zsebe Gábor: Elkezdtem keresni, kutakodni, mert azt a döntést hoztam, hogy az idei évben szeretnék egy erősebb motort rakni az autóba és a géposztályunk bizonytalansága miatt kategóriát akarunk váltani. Ezt annak köszönhetően, hogy időben elkezdtük szervezni a dolgokat úgy néz ki, hogy sikerülhet márciusig kivitelezni. Anyagilag és technikailag egyaránt. Ha az évünk anyagi háttere is összeállna, akkor a szezon minden Rallye2-es futamán részt szeretnénk venni 2017-ben.

Rallye2.hu: A murvákon is?

Zsebe Gábor: A Szombathely Rallye-n mindenképpen, Veszprémmel kapcsolatban pedig egyelőre várakozó állásponton vagyunk. Nem döntöttünk még a sorsáról. De nagyobb esélyt látok rá, mint eddig bármikor, mert az idei évben eredménycentrikusan akarunk versenyezni. 2016-ban jól éreztük magunkat minden versenyen. Sokat tanultunk, fejlődtünk, begyűjtöttük az összes lehetséges versenykilométert, ez nekünk nagyon fontos volt. Az abszolút 12. helyen zártunk, ami négy versenyből szerintem nem rossz eredmény ebben a nívós, Rallye2-es mezőnyben. Végül még kupát is kaptunk a díjátadó ünnepségen. Jövőre viszont Norbival elválnak útjaink, a munkája miatt nem tudja vállalni a navigálást. Tukacs Ákos ül ezután a jobb1-ben, hosszú távra tervezünk vele.

Rallye2.hu: A tervekhez tehát új motor is készül. Hogy álltok a „szívátültetéssel”?

Zsebe Gábor: Készül a motor, de egyelőre még az autó közelében sincsen. Remélem, hogy durván két héten belül, azért bekerül a Skodánkba. Az első próbaköröket Orfűn tervezzük majd teljesíteni, március 18-19-én egy tesztversenyen, a MARB déli régiójának idei idénynyitó futamán.

Rallye2.hu: Mikor legutóbb beszélgettünk arról volt szó, hogy a P12-es géposztályban folytatjátok. Most is így van?

Zsebe Gábor: Nem, mert jó híreket kaptunk ebben az ügyben. Jelenleg azt mondom, hogy a 6-os kategóriában fogunk versenyezni, a sok R2-es autó között.

Rallye2.hu: Az sem lesz könnyebb, mint a P12…

Zsebe Gábor: Úgy számoltam, hogy hasonlóak lennének, lesznek így is, úgy is az esélyeink. De ez még most egy elég távoli dolog. Előbb legyen bent a motor, álljon össze az évünk minden téren, teszteljünk, aztán ráérünk azon gondolkodni, hogy kikkel vívjuk idén a legnagyobb csatákat. Ahogy látom az ellenfeleink elképzeléseit, az előjelek biztatók, idén biztosan küzdelmesebb évünk lesz, mint 2016-ban volt, ez pedig csak jó lehet.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!