Dékány Sanyi és Hegede Tomi nagy tervekkel vágott neki az elmúlt évnek, de a váltó többször is keresztbe tett a fiúknak, így a 8-as kategória ezüstérmét vehették át a november végi Rallye Show-n. Az idei évük viszont nem tűnik ennyire fényesnek, hiszen jelenleg elég kilátástalannak tűnik a hondás duó 2017-es esztendeje. Várják az új szponzorok jelentkezését, keresik a lehetőségeket a versenyzéshez, ám a nehéz idők ellenére a tőlük megszokott módon ezúttal is jókedvűen beszélt nekünk a tavalyi évről és az idei év egyelőre nem létező terveiről Hegede Tomi.

Rallye2.hu: Milyen vágyakkal a tarsolyotokban álltatok oda 2016 elején a rajtvonalhoz, mik voltak a tervek az elmúlt évre?

Hegede Tamás: Teljes évet terveztünk a Rallye2 Bajnokságban és ezt többé-kevésbé meg is tudtuk valósítani. Egyedül Veszprémbe nem utaztunk el. Különösen gyilkolják az ottani pályák az autót, ezért kihagytuk a negyedik fordulót. A bajnoki címet nagyon szerettük volna elhódítani a géposztályban, de erről sajnos egyetlen hellyel lecsúsztunk, „csak” a másodikak lettünk az Ifj. Fogarasi Attila-Toloczkó Péter páros mögött. De ha most visszatekintek az évre, akkor úgy érzem, hogy elégedettek lehetünk az ezüstéremmel. A tavalyi és az elmúlt éveinkért is hatalmas köszönettel tartozunk a szervizcsapatunknak, a támogatóinknak és mindenkinek, aki segített nekünk bármiben is. Külön köszönjük a G és A Travel segítségét. És neked is köszönjük – szerintem mondhatom, hogy a Rallye2 Bajnokság teljes mezőnyének a nevében – a munkádat, mert nélküled és a Rallye2.hu nélkül továbbra sem sokat tudhatna meg senki a Rallye2 Bajnokság történéseiről, életéről.

Rallye2.hu: Köszönöm szépen! ? Az eredménnyel igen, de a Hondátokkal többször sem voltatok elégedettek. Tőletek igencsak szokatlan módon keményen bajlódtatok a műszaki hibákkal. Mi lehetett ezeknek az oka?

Hegede Tamás: Nagyon hátráltattak minket ezek a technikai malőrök. Magunk sem értettük, hogy a Hondánkkal hogyan fordulhatnak elő ilyen műszaki problémák. Pláne közvetlenül a javítás után. Nem titok, komolyan meggyűlt a bajunk a váltóval, mégpedig olyan szinten, hogy kétszer is a verseny feladására kényszerültünk miatta. Székesfehérváron már az első gyorsaságin elkezdtek fogyni a váltóból a fokozatok, így kiálltunk a nyitó speciális céljában. Megjavítottuk, ám a Baranya Kupán sem jutottunk sokkal tovább, pedig nagyon kedveljük a mecseki gyorsaságikat. Kivéve, a Pécsváradot. ? A Salgó Rallye-ra viszont már sikerült kiküszöbölni a hibát, onnantól tökéletes volt a kocsink. Csak a kipufogónk szakadt még le Ózdon, de az a fülünkön kívül másra nem volt káros hatással, nem lassított le minket ez a probléma. Ellenben a váltó miatt sokat vesztettünk.

Rallye2.hu: Ezt érezhetted az évetek legrosszabb pillanatainak, de mi volt a legjobb?

Hegede Tamás: A szombathelyi kategóriagyőzelmünk és az abszolút negyedik helyünk. Nagyon élveztük az Iseum Rallye-t és a célban is boldogok voltunk. A mélypontunknak pedig – jól sejted – a műszaki gondokat és az emiatt elhullajtott pontjainkat, esetleges kupáinkat és az így elmaradt élményeinket mondanám.

Rallye2.hu: Hogyan tovább 2017-ben?

Hegede Tamás: Ez egy nagyon nagy kérdés. Nem tudok rá válaszolni. Semmilyen tervünk nincs egyelőre, fogalmunk sincs, hogy miként fog alakulni a 2017-es évünk. Azt sem tudom biztosra mondani jelenleg, hogy bármilyen versenyen rajthoz állunk az idén. Természetesen nagyon szeretnénk, de ebben a pillanatban még semmilyen hátterünk, vagy feltételünk nem adott ahhoz, hogy versenyezhessünk. Ha indulnánk, akkor az is kérdéses, hogy milyen autóval állunk rajthoz? Az autónk még megvan, de Sanyi árulni szeretné, valószínűleg hamarosan meg fogja hirdetni a Hondánkat. Minden teljesen képlékeny, semmilyen tervünk nincs az idei évvel kapcsolatban. De azért nem ülünk a babérjainkon, keressük a lehetőségeket, alig várjuk, hogy szép matricákkal dekorálhassuk ki a kocsinkat, keressük, várjuk a reklámpartnereket, igyekszünk összerakni a feltételeket a versenyzéshez. Egyelőre csak mérsékelt sikerrel. De az élet mindig hoz valamit. Reméljük, hogy ez pozitív dolog lesz és akkor talán ott lesz a nevünk, ha egész évben nem is, de legalább a számunkra nagyon kedves versenyek nevezési listáján.

Rallye2.hu: Az ERC-ben… ?

Hegede Tamás: Akár ott is. ? Mi mindenre nyitottak vagyunk. Nekünk aztán teljesen mindegy, hogy hol, csak mehessünk. Ennyi a lényeg.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!