Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Oberling Krisztián: Kikapcsolódásnak tökéletes volt az Ózd Rallye

ozd-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0769Oberling Krisztián és Ferenczi Laci legutóbb a hazai versenyükön, a Székesfehérvár Rallye-n állt rajthoz a Rallye2 Bajnokságban, még július legutolsó napjaiban. Azóta srácok csak a munkának és hébe-hóba egy-egy rallysprintnek éltek, de eldöntötték, hogy az eddig ismeretlen ózdi pályákon mindenképpen szeretnének még egy nagyot repeszteni idén a Suzukijukkal. Kategória híján kizárólag a jó hangulatot és a biztos célba érkezést tartotta szem előtt az Oberling-Ferenczi duó az évadzárón, ami teljesült is, kihozták minden lehetőséget a hétvégéből, így Krisztián nem volt egy csöppet sem szomorú, amikor a legutóbbi versenyhétvégéjükről kérdeztük.   

Rallye2.hu: Az Ózd Rallye előtt régen láttunk titeket a Rallye2 Bajnokságban. Voltatok sprintversenyen, mivel telt az időtök július óta?

Oberling Krisztián: Az oroszlányi MARB futamon álltunk rajthoz és egy kicsit meg is sínylette az autónk ezt a megmérettetést, mert szétcsaptunk az orrával egy lassítót. De nem volt vészes a kár, mert mindössze egy lámpát, illetve apróságokat kellett cserélni a nemkívánatos találkozó nyomán. A Salgó Rallye-t azért hagytuk ki, mert mi leginkább Ózdra vágytunk, nem versenyeztünk még soha a környékbeli gyorsaságikon. Egyedül Sátán autóztam eddig.

ozd-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0528

Rallye2.hu: Milyen volt a versenyetek?

Oberling Krisztián: Tetszettek a pályák, mindegyiknek megvolt a saját, egyéni adottsága, ami trükkössé, érdekessé tette. Királd tempós volt, Sajókaza csúszós, a Felsőkelecsény pedig rendkívül változatos és technikás. A sajókazai speciális csúszóssága igazából nem ért váratlanul, mert a mi környékünkön is vannak fehér aszfaltos, csúszós gyorsaságik, ne menjünk messzire például az Oroszlány-Pusztavám, amelyeken már hozzászokhattam az effajta kihívásokhoz. Élveztük a versenyzést jót autóztunk és tökéletesen kikapcsolódtunk az október végi hosszú hétvégén. Ez volt a célunk, ezért vágtunk neki a borsodi versenynek. Egyetlen egy apró hiba volt a kocsinkkal. A biztosítéktáblánál valamit sisteregni hallottunk, de megálltunk az etapon, megmozgattuk és megszűnt a hang, az autónk jó lett. Semmi gondunk nem volt ezután. A verseny legvégén, a sötétben szerintem nem sok időt hagytunk bent, úgy éreztem, hogy ki tudjuk autózni azt, ami a Suzukinkban és bennünk van, nem panaszkodhattunk. A kategóriában egyedül voltunk, tét nélkül versenyeztünk, a gumijaink miatt amúgy sem értékeltek minket.

ozd-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0723

Rallye2.hu: Az év végén a kategóriátokban elvileg a másodikak lettetek.

Oberling Krisztián: Elvileg igen, de korántsem biztos, hogy értékelésre kerül a díjátadó ünnepségen a kategóriánk. A nevünk nem szerepel a díjazottak listáján, jó lenne, ha részt vehetnénk a díjátadó ünnepségen. A szabály szerint összesen három olyan versenynek kellett volna lennie az évben, amikor hárman rajthoz is álltunk a 7-es géposztályban. De ezt nem tudják nekünk pontosan megmondani. Elvileg nem volt.

Rallye2.hu: Tervezitek már a jövő éveteket?

Oberling Krisztián: Igen, de abba a rallye valószínűleg kevesebb helyet fog kapni, még az ideitől is. Ha rajthoz is állunk, azt jó eséllyel sprintversenyeken tesszük majd, mert rengeteg a munkánk, építkezünk, az pedig irdatlan időt és energiát felemészt. De nem kérdés, hogy versenyautóba ülünk, mert voltunk nem régiben a lábatlani rallysprinten nézőként és már most hiányzott a versenyzés. Úgyhogy az nem lehet kérdés, hogy versenyzünk e. A részletek pedig majd később kiderülnek. 🙂

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük