Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Tamás Gergely: Elsőre jó volt, jövőre folytatnánk

ozd-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0789Tamás Gergely egy sikeres, bajnoki címet hozó MARB-os esztendő végén tette először próbára a szerencséjét tapasztalt, navigátorával, Szász Tinával a Rallye2 Bajnokságban, az Ózd Rallye-n és ha nem a MARB-osok között kerül értékelésre a páros, akkor a Rallye2-es kategóriájukban rögvest egy ezüstéremmel és több szakaszgyőzelemmel tehették volna le a névjegyüket. Gergelyék tehát jöttek, láttak és figyelmeztettek, mégpedig arra, hogy jövőre, amennyiben összejön a tervük és a teljes 2017-es évadot a Rallye2-ben versenyzik végig, akkor nagyon komolyan kell majd figyelni rájuk a futamok és a bajnokság végén a végelszámolásoknál. Tamás Gergellyel beszélgettünk.

Rallye2.hu: Ez volt az első Rallye2-es versenyetek, te még soha nem indultál ilyen hosszú futamon eddig, a pályafutásod során. Hogyan készültetek, mit vártál az Ózd Rallye-tól?

Tamás Gergely: Az év elején még egyáltalán nem volt betervezve, hogy az idén bemutatkozunk a Rallye2 Bajnokságban. De Adamovits Márk, az Ózd Rallye és több MARB futam rendezője említette nekünk a borsodbótai versenyük előtt, hogy Ózdra nevezhetünk napi licenccel és akár MARB-os versenyzőként is részt vehetünk a Rallye2 évzáró versenyén. Hirtelen jött az ötlet, mi pedig belevágtunk.

ozd-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0762

Rallye2.hu: Milyen volt számotokra ez a bemutatkozó verseny?

Tamás Gergely: Sokat nem vártunk az ózdi szereplésünktől, mert számomra, mint már említettem ez volt az első verseny a Rallye2-ben, de a navigátorom, Szász Tina már sokkal rutinosabb, ő korábban az ORB-t is megjárta, Ollé Sasának is navigált, de ezek ellenére csak egyetlen tervünk volt, mégpedig az, hogy célba érjünk és ezt sikerült is teljesíteni. Ráadásul viszonylag az eredményünk is jó lett az N-es autók között. Mi, a mindössze három párost felvonultató MARB-os mezőnyben indultunk, ezért összevetettük az eredményeinket a Rallye2-es versenyzőkével. A végére a második helyre érhettünk volna oda a géposztályunkban, három másodperccel voltunk lemaradva a hetedik gyorsasági után Régi Petiék Suzuki Ignise mögött. Elsőre, szerintem nem volt ez rossz. Pláne, ha azt nézzük, hogy a három sátai gyorsaságit mi nyerhettük volna meg. De nyilván ez a Rallye2 értékelésbe nem számított bele. Egyetlen gyorsasági volt csak a nap során, ami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ott nem mentem egyáltalán jól. A Sajókaza-Felsőnyárád nekünk is nagyon csúszós volt, nem éreztem rá, nem akartam összetörni a versenyautónkat, inkább óvatosabban vezettem. Lehetett volna rajta javítani, mert azon a speciálison nagyon sokat kaptunk az ellenfelektől. De valószínűleg másoknak is pontosan ugyanúgy csúszott az aszfalt, mint nekünk. 🙂 Ez nem lehet mentség a számunkra. Kalandunk, műszaki hibánk nem volt, csak a versenyzésre kellett koncentrálnunk. Összességében nagyon elégedettek voltunk, örülünk, hogy célba értünk, tapasztalatot gyűjthettünk, tanulhattunk és jól érezhettük magunkat a Rallye2 Bajnokság évadzáró futamán.

ozd-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0604

Rallye2.hu: Hogyan alakul a folytatás? Versenyeztek még idén valahol?

Tamás Gergely: Nemrégiben teljesítettük 2016-ban az utolsó rallysprint versenyünket, a Nagymaros-Kóspallag szakaszon. Sikerült megnyernünk az összevont N kategóriát, amivel az éves első helyet is elhódítottuk. Kettő versenyen az N/2-ben, kettőn az N/3-ban álltunk rajthoz a gumik miatt. De a kisebb autóval is győzni tudtunk a nagyobbak ellenében, négy első helyezésünk lett az év végére, aminek nagyon örülünk. Ezt a sikert a lelkes szervizcsapatunk, az egyesületünk, illetve Bodnár Gergő, Száva Márton, Ifj. Kesjár János, és végül, de nem utolsósorban a segítőkész támogatóink nélkül biztosan nem érhettük volna el, így nagyon hálásak vagyunk érte mindenkinek. Idén már csak a Szilveszter Rallye szerepel a versenynaptárunkban, azt tervbe vettük, szeretnénk rajthoz állni a december végi viadalon. A jövő évünket is tervezgetjük már és úgy gondoljuk, hogy jó lenne komolyabban megméretni magunkat a Rallye2 Bajnokságban, így a teljes versenyévadot itt szeretnénk teljesíteni 2017-ben.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük