GyorsriportokA hidegre az esőre és az Ózd Rallye gigászi csatáira próbálnak meg fölkészülni a Rallye2 Bajnokság résztvevői közül többen is a MARB északi régiójának Sáta-Borsodbóta rallysprintjén. Valószínűleg abban is bíznak a srácokok, hogy a mostani pálya valamilyen formában az Ózd Rallye útvonallapján is szerepel majd, így megkérdeztük a Rallye2-es versenyzőket és a Rallye2 jelenlegi abszolút bajnoki címvédőjét a hétvégi, sátai terveikről.

Berényi László: Boldogok szeretnénk lenni. 🙂 2016-ban mi azért indultunk a MARB futamain, hogy szinten tartsuk magunkat. Tetszik a MARB viszonylag laza rendszere, de gyorsnak kell lennünk, törekedni fogunk a terveink megvalósítására, a jó hangulatú autózásra és a biztos célba érkezésre.

Bodogán Ferenc: A tesztelés lesz a célunk. A kicsit hidegebb időjárási körülmények között szeretnénk kipróbálni magunkat, a kocsit és a gumikat, ami az Ózd Rallye előtt biztosan jó felkészülés lehet. Sokan leszünk itt a Rallye2 Bajnokságból, még arra is választ kaphatunk, hogy hová leszünk jók az október végi évadzáró versenyen. Szeretnénk gyorsulni az eddigi tempónkhoz viszonyítva.

Hibján József: Tesztelni szeretnénk, mert én ezzel az autóval még a salgótarjáni prológot leszámítva egy centit sem mentem vizes, de hideg aszfalton sem. Ilyen körülmények közt nem tudtam eddig kipróbálni a Citroen C2R2Max-ot. Jó lenne megtapasztalni esőben, hidegben a kocsi viselkedését, mert az Ózd Rallye-n a bajnoki címért folytatott csatánk során hasznos lenne, ha nem ezekkel kellene ismerkednünk.

Kiss Zsolt: Végre, valahára szeretném nagyon jól érezni magamat a kocsiban. A BMW-nk nem készült még el, így azt találtuk ki, hogy vegyük elő Sátára az ősrégi, már 17 éve meglévő, gombszemű, 1200-as Ladámat és csapassunk, szórakozzunk egy jót azzal. Ennyi a tervünk.

Vizelli Károly: Gyakorolni, tesztelni, ráhangolódni az Ózd Rallye-ra, formában maradni, valamint tét nélkül jól érezni magunkat az évadzáró előtt. Erre vágyunk. Ehhez nagyon jó lesz a mostani MARB futam. A végső csatánk előtt nem válhat kárunkra, ha szívunk egy kis ózdi levegőt. 🙂

Foczkó Ákos: Szeretnénk a MARB bajnokságban egy jó évet zárni. A kategóriánkban már nem tudunk változtatni a helyzetünkön, de néhány pontnak azért nagyon tudnánk örülni a verseny céljában. Erre szerintem van is esélyünk. A legfontosabb, hogy teljesítsük a versenytávot az északi régió évzáró futamán.

Jánosa Ákos: Kizárólag abban reménykedek, hogy esni fog az eső, mert október végén is hasonló körülményekre számítok, amire szeretnénk alaposan felkészülni. Ehhez próbálnánk meg a lehető legjobban beállítani a Citroenünket. Ha nem lesz csapadék, akkor a reggeli, hideg körülményeket fogjuk élesben „szimulálni”, mert várhatóan nyálkás, de biztosan hideg lesz az aszfalt. Salgótarján már régen volt, ahhoz, hogy ne veszítsük el a formánkat, Ózdig sok lenne a két verseny között a szünet, jól jön ez a hétvégi verseny, egy ilyen kiélezett meccsben, mint amit mi vívunk Jociékkal. Nagy valószínűség szerint nem fogunk végig menni, azt tervezem, hogy legfeljebb három gyorsaságit teljesítünk, aztán pedig kiállunk. Kipróbálunk többféle beállítást és a számunkra legkedvezőbbel indulunk neki a végső csatának, az Ózd Rallye-n.

Ruszkai Attila: A hétvégi MARB futamot egy kis bemelegítésnek szánjuk az Ózd Rallye előtt. A cél a célba érkezés, a gyakorlás, a fejlődés. Részben lehet a mostani pálya is szerepel majd az Ózd Rallye útvonallapján, de biztos nem a teljes gyorsaságin rendezik a sprintet. A Salgótarjánból megmaradt, kopott gumikat fogjuk használni, az újakat a két hét múlva esedékes Rallye2-es évzáróra tartogatjuk.

Ruszó Krisztián: Néhány dolog változott a kocsinkon, a futóműben, a motorban egyaránt, ezeket szeretnénk kipróbálni, tesztelni, a sátai MARB futamon, hogy az Ózd Rallye-ra tökéletesen összeálljon a kocsink. Ennek rendeljük alá a mostani hétvégénket. Október végén, Ózdon szeretnénk célba érni és küzdeni a P12-es géposztály dobogójának valamelyik fokáért.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!