salgo-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0830A salgótarjáni Rallye2-es fordulót követően, váratlan és igen megtisztelő lehetőséget kapott Szauer Gergő és Rácz Laci, hiszen a Baranya Kupa után hamarosan, újra versenytempóban fedezhetik fel Ladájukkal a mecseki gyorsaságikat. Ám ezúttal egy nemzetközi, a megszokottaktól másfélszer hosszabb megmérettetés vár rájuk a hazai pályákon, ami a mohácsi fiúk számára hatalmas kihívás lesz így érthető, hogy Szauer Gergő különös izgalommal és óriási várakozással beszélt az előttük álló októberi versenyhétvégéről.

Rallye2.hu: A P12 géposztály bajnoki címéért nagy csata vár majd rátok a Rallye2 Bajnokság évzáró futamán, Ózdon, ahová ti egy különösen komoly megmérettetésen fogtok készülni. Mi lesz ez a verseny?

Szauer Gergő: Lehetőséget kaptunk arra, hogy rajthoz állhassunk, napi licencel az 50. jubileumi és nemzetközi Mecsek Rallye-n, az ORB mezőnyében, október 7-8-án, Pécsett és környékén. Végtelenül hálásak is vagyunk ezért mindenkinek, akik ezt a lehetőséget bármiben segítették, támogatják. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ott lehetünk a rajtnál!

szauer-rallye-team

Rallye2.hu: Ha jól tudom, akkor ti még soha nem indultatok nemzetközi és olyan hosszú versenytávú rallye-n, mint, amilyen a mostani Mecsek Rallye lesz. Hogyan készültök?

Szauer Gergő: A salgótarjáni verseny után – lekopogom, remélem, hogy nem kiabálom el – szinte teljesen hibátlan a kocsink, de rövidesen elkezdjük a felkészítését, sürget minket az idő egy hét van a rajtig. A Mecsek Rallye-n már kétszer is voltunk előfutók, akkor is szerepelt a Historic Európa Bajnokság mezőnye, tehát azt mondhatom, hogy igen, nemzetközi futamon már indultunk. De abban biztos vagyok, hogy az teljesen más volt, mint amilyen most lesz, az éles bevetésünk alkalmával. Akkor szórakoztunk, autóztunk, jól éreztük magunkat, de ezúttal teljesen más felfogásban és feltételekkel, keményen kell majd versenyeznünk. Ezúttal időre és a legjobb tudásunk szerint fogunk teljesíteni a gyorsasági szakaszokon.

veszprem-rallye-2016-rallye2-salanki-gabor_718

Rallye2.hu: Kik lesznek az ellenfelek, mit tudsz a kategóriátokról?

Szauer Gergő: Tudtommal a pécsi kategóriánk nem különbözik majd a Rallye2-ben megszokott géposztálytól, most is a P12-be kellett neveznünk. Nem tudom még, hogy kik lesznek ott rajtunk kívül, meglátjuk, szeretnénk ellenük is hozni az idén megszokott formánkat. Izgatottan várom, hogy mire leszünk jók a mezőnyben.

baranya-kupa-2016-rallye2-salanki-gabor_160

Rallye2.hu: A pályák számotokra hazaiak lesznek. Mit tudsz róluk?

Szauer Gergő: Szenzációs gyorsaságik várnak ránk 141 kilométeren keresztül. 13 speciális szakasz lesz. Ezek között ott lesz a Pécs-pogányi repülőtéren a Rallye Show a Zobák és a Trefort puszta mellett még az Árpádtető, Orfű, Bakonya és a Camping is. Mindegyik legendás, kitűnő speciális.

salgo-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_225

Rallye2.hu: Mik a tervek, van valami célkitűzésetek az eredmény tekintetében?

Szauer Gergő: Konkrétan nincsen. Azt szeretném, hogy amiket eltervezek magamban a gyorsaságik előtt azt meg is tudjam valósítani. A célba érés lesz a legfontosabb. Azt hiszem egy jó autózással és a biztos célba érkezéssel tudnám megköszönni legjobban a megtiszteltetést és a belénk fektetett bizalmat. Úgy szeretnénk autózni, hogy mindenki láthassa, hogy megérdemeltük ezt a hatalmas lehetőséget.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a támogatást és a segítséget:

A Pirellinek, az AutóGumi plázának, Holczer Dánielnek, az MNASZ-nek, a PraktiStar Motorsportnak, Topp Autó 2010 Kft-nek és nem utolsó sorban az Ifj. Fogarasi Attila-Toloczkó Péter versenyzőpárosnak, valamint mindenkinek, aki bármit is tett és tesz azért, hogy rajthoz állhassunk az 50. Mecsek Rallye-n!

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!