Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_446Madari Imi és Haracska Tomi év elején egy BMW-ből ült vissza az elsőkerék hajtású Renault Clio-ba, amivel az évadnyitón sikerrel vették az akadályt, célba értek, de Miskolcon sajnos a technikai átvételig sem jutottak, tönkre ment a motor az autóban. Imiék szeme előtt innentől csak egy cél lebegett, mégpedig az, hogy Székesfehérváron egy megbízható motorral, jót autózva egészen a célig küzdve térhessenek vissza a Rallye2 Bajnokságba. A terv sikerült, a dobogó második fokán zártak, egyedül a csákberényi etap miatti csalódottságuk árnyékolta be a jó kedvüket, de ezt, a Baranya Kupán szeretnének végképp elfeledni. Madari Imrével beszélgettünk.

Rallye2.hu: A Miskolc Rallye-n szerettetek volna utoljára rajthoz állni. Ott voltatok, de nem sikerült. Mivel telt az időtök április közepe, vége óta?

Madari Imre: Elég régen készültünk már egy jó autózásra, mivel Miskolcon, közvetlenül a gépátvétel előtt derült ki, hogy nem működik a motor. Leszakadt egy szelephimba és szétvert maga körül mindent a motorban, amit csak talált. Károsodott a hengerfej is, így nem tudtunk mást tenni, mint hogy szomorúan hazautaztunk. Másnap nekiláttunk a javításnak és a munkák közben úgy döntöttünk, hogy a két murvás futamot kihagyjuk, helyettük egy teljesen új, a régitől lényegesen megbízhatóbb motort építünk, a Szombathely és a Veszprém Rallye árát inkább ezen célunk megvalósítására fordítjuk. Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült elérni a terveinket, a Székesfehérvár Rallye-t tökéletesen abszolválta az új motorunk, egy szavunk nem lehetett rá a verseny során.

Rallye2.hu: Technikailag tehát nem volt gondotok, de hogy alakult a verseny számotokra?

Madari Imre: A rajt előtt néhány rövidebb és egy hosszabb tesztet is beiktattunk a programunkba. Kiderült, hogy nem a mi autónk lesz a kategóriánkban a legfickósabb, a Hondák erősebbek, de mint mondtam nekünk a megbízhatóság volt a fő célunk. Nem mondom, jó lenne még egy kis motorerő, de nem panaszkodok a hiányzó lóerőket igyekszünk inkább bátorsággal és tökéletes futómű beállítással kompenzálni. Ezek a beállítások érzésem szerint jól sikerültek, új gátlók is kerültek a Renault-ba. Remekül működik az autó, tetszik is, kitűnően kezelhető, élvezem vele az autózást. A verseny – miután már nagyon régen mentünk- összességében tetszett, annak különös örültünk, hogy célba értünk, hiányzott már az autózás, jót s jól kocsiztunk egészen a célig. Meleg volt nagyon, nekünk is, pont, mint mindenki másnak, de nem lepett meg minket a forró időjárás, erre előzetesen készültünk is. Izgalmasan kezdődött a vasárnap. Igyekeztünk az első gyorsaságin nem bealudni, amit sikerült is elkerülni, de egyszer megúszott alattunk a kocsi. Nem estünk le, az úton maradtunk, ám élénkítőleg hatott ránk az eset. Jó gyorsasági volt, nagyon sajnáltuk, hogy a második körben etap lett. Szerintem ott labdába tudtunk volna rúgni, biztosan nagyot küzdhettünk volna az erősebb autót hajtó ellenfelekkel is. De így alakult…

Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_790

Az egyetlen technikai problémát a motortartó bakunk törése jelentette. Az oroszlányi gyorsaságin keletkezett a hiba, aztán az etapon próbáltam megjavítani, rendbe szedni annyira, hogy a szervizig kibírja. Nagyvelegen rendben átmentünk, a szervizcsapatunk – akiknek a támogatóinkkal együtt nagyon hálás vagyok, hogy ott lehettünk a versenyen- pedig kijavította annyira a hibát, hogy az a célig már ne okozhasson nekünk további problémát. A versenyben végül az abszolút 10. helyet szereztük meg, a kategóriában begyűjtöttük az ezüstérmet, jó szájízzel tértünk haza, örültünk az eredményünknek.

Rallye2.hu: A Baranya Kupán ti is ott lesztek, mik a tervek a versennyel kapcsolatban?

Madari Imre: Rövid az idő a két verseny között, ezért hamar megkezdtük a felkészülést. Az autóval alapvetően minden rendben van, éppen az átnézésével foglalkozunk, a motortartó bak végleges javítása is meg fog történni, úton van hozzánk az alkatrész, így a kötelező cserék és revíziók után én úgy gondolom, hogy nyugodt szívvel indulhatunk majd útnak Komlóra. A pályákat ismerjük, szeretjük, a Baranya Kupa amúgy is az egyik kedvenc versenyünk. 2012-ben éppen itt mutatkoztam be a Rallye2 Bajnokságban, ráadásul meg is tudtam nyerni azt a viadalt a kategóriánkban, így ezúttal is nagy kedvvel készülődünk a versenyre. Ezzel az eredménnyel most is kibékülnék természetesen. Lehet, hogy ez nem is sikerül, azért mi törekedni fogunk rá, hogy a lehető legjobb helyen és biztosan célba érjünk. Tetszik a rendezés, prológ is van, jók a gyorsaságik, remélem, hogy nagyon jól fog sikerülni a verseny, az biztos, hogy mi már nagyon várjuk a rajtot.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!