Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_780Fábián Donát és Bencsik Pisti versenyzésében már eddig is benne volt a lehetőség a szép eredményre, hiszen az igencsak veretes P12-es géposztályban oda-oda csipkedtek a „nagyoknak”. Látszott, hogy a dobogós helyek környékén bizony van a fiúknak keresni valója, de a technika Egerben és Miskolcon is kibabrált velük. Nem úgy, mint Székesfehérváron, ahol sikeresen célba értek és a P12, valamint a Lada Kupa harmadik helyért járó kupákkal a tarsolyukban térhettek haza, Debrecenbe. A Székesfehérvár Rallye-ról és a közelgő Baranya Kupáról Bencsik Istvánnal beszélgettünk.

Rallye2.hu: Miskolcon az élmezőny bajszát húzgáltátok, remek részeredményeket produkáltatok, de sajnos nem értetek célba. Hogyan készültetek a Székesfehérvár Rallye-ra?

Bencsik István: Nem nevezném jónak a felkészülésünket, mert nagyon a végére sikerült minden. Az autó összerakása is az utolsó pillanatra maradt, de ezen túl több apróság miatt is kétséges volt, hogy a Székesfehérvár Rallye-n egyáltalán ott tudunk e lenni. Amikor minden összeállt, akkor persze gyakorlatilag nekirontottunk az autónak és igyekeztünk magunkat is rendesen összeszedni, testben, fejben a versenyre hangolni. Az egri és a miskolci kiesésünk után azt gondoltuk, hogy végre ránk férne egy kis szerencse, szerettünk volna célba érni, és Miskolchoz hasonlóan a géposztályunk élmezőnyének a környékén autózni és egy kellemes hétvégét abszolválni Székesfehérváron.

Rallye2.hu: Az eredmények tekintetében nem lehet panaszotok, az igen erős P12-ben bronzéremmel zártatok. Milyen volt a versenyetek?

Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_432

Bencsik István: Nagyon örültünk a célban a harmadik helyezésünknek, Donát ügyesen terelte a Ladát, ránk fért már egy kis siker a két nulla pontos futamunk után, a szűkös felkészülési idő ellenére sikerült magunkat annyira felszívni, hogy jól helyt álljunk. A P12 tényleg nagyon erős, Szauer Gergő és még néhány kategóriatársunk egyszerűen brutális, ahogyan közlekedik a pályákon. Biztosan tudnak valami rövidebb utat. 🙂 😉 Elég kalandosra sikerült a vasárnapi versenynapunk. Rögtön az első gyorsaságin technikai gondunk adódott. Leesett egy vízcső, elfolyt a hűtővizünk elkezdett melegedni a motorunk. Velem is volt probléma, mert a szerelés közben beszívtam a fagyállót, ami egy kissé odavágott, rosszul éreztem magam tőle a szakasz végére. De lejöttünk, a kocsi menetkész volt, tudtunk tovább menni. A második gyorsaságin megint rosszul lettem, de aztán szerencsére sikerült összeszedni magam, jobban lettem és innentől nem volt velem probléma. A csákberényi szakasz nehéz volt, nagy kihívást jelentett, bántott is minket, amikor etap tempóban kellett rajta átgurulnunk a második kör elején. Rengeteg minden változhatott volna még ezen a 21 kilométeren a helyezések szempontjából, valamint ne feledjük, hogy a gyorsasági kilométereink egynegyedéről beszélgetünk, amit így nem abszolválhattunk. Nem tudtunk mit tenni, elfogadtuk a helyzetet, leautóztuk a maradék két gyorsaságit és teljesítettük a kitűzött terveket, célba vittük az autót. Mi is odatettük rendesen magunkat, elégedettek vagyunk az eredménnyel. Picivel talán jobb lehetett volna, ha nem forgunk meg az 1. gyorsaságin, jártunk a partoldalban is de, amit elvártunk magunktól azt teljesítettük.  A víz elfolyásán és az ebből természetes módon kialakuló melegedésen kívül nem volt más gondunk a kocsival, jól összeállt a versenyre a Ladánk, amiért nagyon hálásak vagyunk a szervizcsapatnak, a támogatóknak és különösen Számel rektornak!

Rallye2.hu: Készültök Komlóra?

Bencsik István: Igen, bár a Baranya Kupáig hátra lévő kevesebb, mint kettő hét igencsak sűrű lesz. De talán jobb lesz így, hogy nem pihenünk olyan sokat, mint mondjuk Miskolc és a Székesfehérvár Rallye között. Szeretnénk Komlóra átmenteni a formánkat. Várjuk a rajtot és megpróbáljuk Baranyában is megszorongatni az élmezőnyt, nagyobb sietségre kényszeríteni a vetélytársakat, csatázni Gergővel, Vizelli Karcsiékkal, szeretnénk meglepetést okozni, valamint természetesen ott is célba érni. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, de mi rajta leszünk a dolgon. 🙂

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget!

D-Profil Kft, D-Transz Kft, Sörpark Kft és az LL Racing-nek!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!