Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ifj. Fogarasi Attila: Hihetetlen módon kell hajtani a Rallye2 összetett első helyért

Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_732Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Peti élete első abszolút győzelmét zsebelte be a Rallye2 Bajnokságban, a hazai versenyükön, a Székesfehérvár Rallye-n. Attila elmondása szerint nem volt könnyű győzelem az övék, helyenként szinte vérfagyasztó tempót diktáltak, de megérte, hiszen a rengeteg tapasztalat és a hatalmas boldogság mellett gyönyörű kupákkal, értékes pontokkal gazdagodtak a fiúk a bajnokságban, a 8-as kategóriában tetemes előnnyel állnak az élen. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

Rallye2.hu: Hogyan sikerült a felkészülésetek és milyen tervekkel álltatok rajthoz Székesfehérváron?

Ifj. Fogarasi Attila: A kocsink csak az utolsó pillanatban készült el a verseny előtt. A futamot megelőző héten készültek el azok az alkatrészek, amiket a váltóban cserélni szerettünk volna és az összerakás közben, néhány nappal a start előtt vettük észre, hogy a kuplung ismét elrepedt, ezért eszeveszett tempóban kellett nekilátnunk a javításnak. Kedden vittük a szakemberhez, ahonnan csak csütörtökön kaptuk vissza. Péntek reggelre készültünk el vele, aztán még futóművet kellett állítani, de ezen túl volt még néhány apróbb munkánk is. Déltől pedig már a pályákat jártuk. A sietség ellenére bíztam benne, hogy minden rendben lesz és a hazai versenyünkön, a géposztályunkban az élen zárhatunk. Az abszolútban is jó lett volna az eddigiektől előrébb végezni, de ekkora sikerről álmodni sem mertünk.

Rallye2.hu: Nehéz lett volna a tiétektől jobb eredményt elérni, abszolútban és a kategóriában is diadalmaskodtatok. Hogyan emlékszel vissza a hazai versenyetekre?

Ifj. Fogarasi Attila: Csak az oroszlányi és a nagyvelegi gyorsaságit ismerem igazán jól, a Csákberény-Kőhányáson csupán az elmúlt két évben autóztam, több tapasztalatom nem volt eddig róla. Rengeteg videózással igyekeztem a 21 km-es speciálisra felkészülni, azt hiszem elég jól sikerült. Az élményeink, pláne az abszolút és a kategória győzelmünk fényében kizárólag pozitívak voltak, de nem volt ez egy könnyű győzelem, bitangul kellett taposni a gázt, a kanyarok előtt meg a féket, több meleg helyzetünk is adódott a nap folyamán, néha magam sem tudom, hogy miként úsztunk meg egyes szituációkat, de sikerült, nagyon boldogok voltunk a célban. Hihetetlen módon kell hajtani a Rallye2 összetett első helyért. Mi is emberfelettit autóztunk, talán még soha sem siettünk ennyire a pályafutásunk során.

Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_355

Rallye2.hu: Mit éreztetek a célban valamint akkor, amikor tudatosult bennetek, hogy Székesfehérváron begyűjtitek életetek első abszolút győzelmét a Rallye2 Bajnokságban?

Ifj. Fogarasi Attila: A hatodik gyorsasági szakasz után beértünk a cél után a beíró állomásra és tudtuk, hogy a záró gyorsasági előtt 4.4 másodperccel előztük meg Szauer Gergőéket, akiknek – illetve minden vetélytársamnak- szívből gratulálok, hatalmas csatára kényszerítettek minket. Ezen kívül mi is köszönjük a gratulációkat, Gergő például többször is odajött köszönteni minket, nap közben is dicsért, amikor megelőztük, remek srác, fantasztikus sportember. Szóval a 4.4 mp-et kellett beosztanunk és vártuk, hogy megtudjuk az eredményünket. A rendszer belassult, nem akart jönni az időnk, nehezen teltek a másodpercek. Vártunk, vártunk, de amikor felkerült a nevünk mellé az idő és megtudtuk, hogy még növeltük is az előnyünket, az nagyon komoly pillanat volt. Könnybe lábadt a szemünk. Nagyon boldogok voltunk, a célban pedig nagyon örültünk. Köszönjük a szervizcsapatunknak, a támogatóinknak, hogy ilyen jó kocsival versenyezhettünk, illetve a lelkes drukkereinknek a kitartó biztatást. Nélkülük nem élhettük volna át ezt a sikert.

Rallye2.hu: Folytatás?

Ifj. Fogarasi Attila: Komlón, a Baranya Kupán. Megyünk mindenképpen. A Hondánkkal lesz addig dolgunk, rövid az idő, két hét sincs a rajtig, de igyekszünk rendbe rakni, reménykedünk egy jó eredményben, de tudjuk, hogy a Mecsekben nem sok esélyünk van rá, hogy megismételjük a székesfehérvári győzelmünket. Lesz ott sok ügyes srác a környékről. A lehető legjobb helyezés elérésére, a pályák tökéletes feldolgozására valamint a tapasztalatok gyűjtésére fogunk törekedni, amelyeket 2017-ben szeretnénk majd kamatoztatni.

Salánki Gábor – Rallye2.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük