GyorsriportokMásfél hónap szünet után tér vissza a gyorsasági szakaszokra a Rallye2 Bajnokság mezőnye és bizony ez meg is látszik srácokon, hiszen mindenki izgatottan várja már, hogy végre a gázra taposhasson a szombati prológon, majd vasárnap reggel a speciálisokon. 41 duó adta le a nevezését a Székesfehérvár Rallye-ra, közülük kérdeztünk, kérdezünk majd meg, akit csak tudtunk pénteken és szombaton az adminisztratív átvételen.  

Fábián István: Bízunk benne, hogy végre az idén először a célban ünnepelhetjük meg a verseny végét, ugyanis erre sem Egerben, sem Miskolcon nem kerülhetett sor, idő előtt adtuk fel a küzdelmet. A Miskolc Rallye-hoz képest frissítettünk egy kicsit az autón, teljes erőbedobással készültünk a fehérvári megmérettetésre. Bízunk benne, hogy innentől csak rajtunk és nem az autón múlik majd a siker. Mi 100%-osan oda tesszük majd magunkat, szeretnénk a dobogó közelében végezni.

Szauer Gergő: A Veszprém Rallye-tól eltérően most a célban szeretnénk befejezni a versenyt. Természetesen ezt a lehető leggyorsabban szeretnénk megtenni, ahogy csak tőlünk és az autótól telik. Veszprém után rengeteg munkánk volt a kocsival. 8 felnit használok, ebből hetet javítani kellett, a futóművet komolyan kellett generálozni, az aljával adódott rengeteg teendő, valamint a futóművet is meg kellett javítani Veszprém után. Versenyezni jöttünk, igyekszünk sietni, remélem ezúttal is nagyokat csatázhatunk majd a kategóriatársakkal.

Nagy Varga Géza: A Ladánkkal jöttünk, nincs más tervünk, mint, hogy autózzunk egy jót. Reméljük, hogy nem felejtettük el a Ladát, bízunk benne, hogy a BMW után is tudunk jól és eredményesen autózni vele.

Godó Tamás: A szokásos elképzeléseinkkel a tarsolyunkban érkeztünk meg Székesfehérvárra, ami elsődlegesen a célba érés, balesetmentesen és szeretnénk lopni a távolságot az  élmezőnyhöz viszonyítva. Nem csatázni akarunk velük, csak közelíteni hozzájuk. Élvezni fogjuk a versenyzést, az teljesen bizonyos.

Foczkó Ákos: Végig szeretnénk menni a versenyen, egyelőre a versenykilométerek gyűjtése és az összeszokás számunkra a legfontosabb feladat. A Rallye2 Bajnokságban legutóbb a Miskolc Rallye-n szerepeltünk, aztán részt vettünk a MARB Lyukóbánya-Parasznya sprintversenyén, ahol technikai gondok miatt álltunk ki. Most pedig itt, Székesfehérváron újra rajthoz állunk. Reméljük sikerrel…

Nagy Péter: Egy új autóval érkeztünk Székesfehérvárra, tehát számunkra  a teszté lesz ezúttal a főszerep. Az első benyomások pozitívak a 306-os Peugeotunkról, bár voltak problémák vele, a fékekkel volt gondunk, de igazából úgyis a gyorsaságikon fog kiderülni, hogy milyen is a kocsi valójában.

Kaposi László-Beke Balázs: Helybéli versenyzők vagyunk és ezúttal is előfutunk a Székesfehérvár Rallye-n. Mi nagyon szeretjük a városunkat, évről évre megjelenítjük a kocsinkon a város címerét, amelyet az idén „Székesfehérvár, a koronázó város” felirattal együtt helyeztünk el a kocsinkon a városgondnokság arculati elemei mellett. Amellett, hogy jól érezzük magunkat, az említett dolgoknak a meg és bemutatása lesz a legfontosabb feladatunk a mostani hétvén. Nagyon örülünk, hogy Székesfehérváriak lehetünk és évről évre bekerül ez a verseny a város vérkeringésébe.

Mosoni István: Mi nem jöttünk, mert helybéliek vagyunk, az első versenyünk lesz a Rallye2 Bajnokságban, bár 2015-ben, a Baranya Kupán már ismerkedtünk előfutóként a Rallye2-vel. Egyelőre a legfontosabb feladatunk, hogy célba érjünk a 7-es kategóriában a Suzukinkkal.

Karner Zoltán: Az egri fiaskónk után, ahol a motorunk megadta magát, most nincs más vágyunk, mint, hogy Székesfehérváron egy tiszta, technikai hibáktól mentes versenyen a célig autózhassunk. Számomra elvárás, hogy körönként gyorsulni tudjunk, de ezen felül semmi komoly elvárást nem támasztottunk magunkkal szemben.

Gyöngyösi Marcell: Mindenképpen végig szeretnénk érni a versenyen, mert az előző két versenyünk elég szerencsétlenül sikerült ebből a szempontból ezért most más tervünk nincsen. Az autónkat felkészítettük, bár eddig is azt hittük 🙂 bizakodva várjuk a rajtot.

Györkő József: Olyan terveink vannak, hogy nyerni szeretnénk, de ahogy a pályákat elnéztem, már a célba érkezésnek is nagyon örülnénk. Csákberény nagyon saras, de a többi az jó. Az autónk felkészítve, jöhet a verseny!

Péter Pál: A tapasztalatszerzés a célunk. most vagyunk itt először, kíváncsian várjuk, hogy milyenek a pályák. Ma nem voltunk kint rajtuk, szombaton megyünk majd a gyorsaságikat felírni. Szűkös lesz az idő, de majd sietünk. Korán megyünk és hamar is végeznünk kell majd. Próbálunk majd magunknak és a kihívásnak is megfelelni.

Milyen lesz életedben először nem a saját ágyadban ébredni egy verseny előtt?

Szerintem jó. Már most, pénteken délután van egy különleges buli feelingje az egésznek, de este még biztos, ami biztos felkeresünk néhány szórakozóhelyet a városban. Azt hiszem legurítunk néhány hideg sört a Nagyvelegre, 🙂 vagyis a nagy melegre és az izgalmakra való tekintettel. Aztán holnaptól csak a versenyzésé a főszerep. Ma lazítottunk, holnaptól pedig csakis a Székesfehérvár Rallye-ra koncentrálunk.

Madari Imre: Nagyon régen mentünk már, utoljára Egerben. A Miskolc Rallye előtt, a tréleren a beindítás után gyakorlatilag szétesett a motorunk. Sokat készültünk most a Székesfehérvár Rallye-ra, szeretnénk a célban egy remek autózás után egy kitűnő hétvégét magunk mögött tudni és a lehetőségeinkhez képest a legjobb helyen végezni.

Kiss Zsolt: Legfőbb tervünk, hogy jól érezzük magunkat. Lesz itt bőven fehér aszfalt, amit a BMW-nk biztosan nagyon fog szeretni. Biztosan sokat fogunk menni keresztbe. 🙂

Molnár Tamás: Sok idő telt el a Veszprém Rallye óta, így elsősorban azzal a tervvel és egy jó nagy csapattal jöttünk, hogy legyen egy kitűnő versenyhétvégénk és, hogy jól érezzük magunkat. Reméljük sikerült frankón megjavítanunk az autót Veszprém után és, hogy a beállítások is jól sikerültek. Van egy új, hatsebességes váltónk, most fogjuk tesztelni, ettől várjuk, hogy egy kicsit tovább tudunk gyorsulni és csatázhatunk nagyokat a géposztályunk elejével.

Hegede Tamás: A Rallye2 mellett az ORB mezőnyében is abszolútban szeretnénk nyerni.

Az R5-öket agyon fogjátok verni?

Mindenkit, mindenkit.

WRC-ket?

Azokat is.

De nincsenek…

Nem baj. Főleg a Csákberény-Kőhányás elején. Ott mi murvára való gumival megyünk majd.

A B csoport nagy falat lesz. Vagy nem?

Őket is megesszük. 🙂 Viccet félre téve, szeretnénk nyerni a kategóriánkban, az abszolútban pedig minél előrébb célba érni. Meglátjuk hova leszünk jók. Sietni fogunk, amennyire a pályák engedik. A Csákberény állapotától nem voltunk elragadtatva, defektveszélyesnek látjuk.

Kisubi: Szeretnénk célba érni és minél eredményesebben szerepelni. Utoljára Miskolcon indultunk a Rallye2 Bajnokságban, azóta egy kis betegszabadságon voltam, az autó ezúttal is tökéletes, már csak rajtunk múlhat a siker.

Zsebe Gábor: Elhoztam nektek Európa legjobb riportalanyát, át is adnám a szót Köbli Karcsi barátomnak. 🙂

Köbli Károly: Nagyon örülök, hogy beülhetek a nyugdíjas rendőr mellé. 🙂 Igazából ez az egy, ami éltet. Hatalmas élmény lesz a Zászlós mellé újra beülnöm.

Üldözni fogtok?

Vagy terrorizálni a pilótámat.

Elfogás is lesz?

Az tuti. Csak még egy kék villogót kell szereznünk a Feliciánkra. 😀 Meg police matricát. 😀 Szeretnénk mindenképpen célba érni és jól végezni. Én most Sándor Norbi helyét foglaltam el a jobb1-ben, de sokadik közös versenyünk már Gabival, nem lesz gondunk a közös munka során. Jó barátok vagyunk, de ez a viszony most kezd megromlani, mert állandóan beszólogat nekem. 🙂

Hibján József: Nekem teljesen új lesz a verseny. Legutóbb 2007-ben indultam Székesfehérváron és akkor még murva volt, Ladát vezettem, teljesen más lesz ez a verseny. A gyorsaságik tetszenek, egyszer megnéztük őket, de vegyesek az érzéseim velük kapcsolatban. Szűk is, murvás is egy kicsit, drazsés, bevállalós, tempós, meglátjuk. Izgatottan várjuk a rajtot.

Jánosa Ákos: Sokkal felszabadultabb vagyok, mint eddig, mivel ha csak egyetlen ponttal is, de vezetjük a géposztályunkban a bajnokságot, ami a két befejezett versenyünk tükrében nem rossz eredmény. Jó érzés. Szeretnénk ezúttal is jól helyt állni, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy a kategória első vagy második helyén szeretnénk célba érni. Természetesen a győzelem lenne a legjobb és akkor azt érezhetném, hogy ismét tettünk valamit azért, hogy a bajnoki címünk 2016-ban is nálunk maradjon. Sosem volt igazán kedvencem a Székesfehérvár Rallye, de valamiért mégis mindig jól sikerült. Bízok benne, hogy most is így lesz.

Ifj. Pethő István: Szeretnénk célba érni, jól szeretnénk érezni magunkat és várjuk a rajtot. A pályákat még nem láttuk, de holnap megismerkedünk velük, reméljük jó itinert tudunk írni és lesz lehetőségünk jókat küzdeni a kategóriatársainkkal. A Székesfehérvár Rallye-n még nem indultam, de más versenyeken autóztam már a mostani gyorsasági szakaszokon. Akkor kiestem. Szeretném, ha ez most nem így lenne.

Kopasz Krisztián: A navigátorom, Papp Laci nem tud most itt lenni velem, ezért Simon Niki fogja nekem olvasni az itinert Székesfehérváron. Nagyon örülök neki, hogy elvállalta a feladatot. Idén két versenyre sem tudtam hazajönni a munkám miatt, ezért a pontverseny elúszni látszik, innentől csak a cél lehet a cél és egy jó hangulatú autózás. Nyilván nem fogunk lassan menni, de nem is fogunk hajtani életre-halálra.

Papp László-Papp Csaba: Szeretnénk mindenképpen célba érni, természetesen a lehető legjobb eredménnyel. Az autóval kapcsolatban mindent elkövettünk annak érdekében, hogy ez sikerülhessen de a Veszprém Rallye után rengeteg dolgunk volt az kocsival. Próbáltuk mindet orvosolni a legjobb tudásunk szerint. Itt vagyunk, szeretnénk jót versenyezni és jól érezni magunkat.

Fekete Dániel: Rajta hagytuk a murvás szettet a kocsin, mert hiányzott a veszprémi kihagyás. Új motor van az autóban, amivel én még nem mentem, de Zsolti már próbálta, szerinte jó, úgyhogy most ismerkedni és élvezkedni szeretnénk. Az idei ötödik versenyemen a negyedik navigátorral fogok rajthoz állni. Hermann Gabi barátom az első osztályban navigált még 1999-2000 környékén. Tapasztalt, ügyes navigátor, ezúttal ő ugrott be mellém.

Borza Tamás-Marcsa Niki: Szeretnénk megismerkedni jól a pályákkal, hiszen Tamásnak ez lesz a legelső Székesfehérvár Rallye-ja,így a biztos célba érkezés és a versenykilométerek gyűjtögetése lesz az elsődleges feladatunk. Az autónk is megérkezett, éppen a technikai átvételre tart, miután a Miskolc Rallye után újra építettük az elejét. A lökhárítót, a sárvédőt, a futóművet kellett rendbe szednünk és egy új ablakmosó folyadék tartó is került a motortérbe. 🙂 Most az adminisztrációs átvételen legyünk túl egyelőre, aztán jöhet a többi. Mindig csak egy lépést tervezünk előre.

Szabó Krisztián: Forgács Laci és Begala Tomi legutóbb Miskolcon állt rajthoz a Rallye2 Bajnokságban és a dolgok eddigi állása szerint én azt gondolom, hogy az idei évünk elment, így elkezdtünk a 2017-es évre koncentrálni. Sikerült fejlesztenünk az autón, beépítettünk egy tolókerekes váltót, eddig ilyen soha nem volt egyetlen kocsinkban sem. Ezt fogják most Laciék kipróbálni, én azt gondolom, hogy ezzel gyorsabbnak kell lenniük az eddigiektől.

Kaptás Levente: Jól szeretnénk magunkat érezni és célba szeretnénk érni. Nagyságrendileg ennyi a terv a hétvégére. Az autónk most megy a technikai átvételre, de nem lehet gond, minden rendben van vele. A pályák újak lesznek nekem, soha nem mentem még rajtuk, az első Székesfehérvár Rallye-ra készülünk, de azt mondom, hogy tetszettek a pályabejáráson, szerintem jókat autózunk majd rajtuk.

Ifj. Fogarasi Attila: Reméljük, hogy összeállt rendesen az autónk, most, idefelé autózva ültem benne először a felkészítés során, az utolsó pillanatban lettünk készen a munkákkal. Bízok benne, hogy minden rendben lesz és akkor a hazai versenyünkön, a géposztályunkban az élen zárhatunk. Az abszolútban is jó lenne az eddigiektől előrébb végezni.

Horváth Levente: Végig akarunk menni, egészen a célig. Csak ilyen alapgondolataink vannak. Az átvételre az Oroszlány-Pusztavám gyorsasági feltérképezése után érkeztünk, most megyünk Nagyvelegre, azt még felírjuk és igyekszünk fejben is felkészülni a délutáni prológra.

Takács Olivér: Elég komoly társaság jött össze a 6-os kategóriában, hatan leszünk, több Citroen C2R2-vel „összezárva” úgyhogy lehet majd hatalmasakat csatázni. A cél a dobogó, ha nem is a győzelmet, de valamelyik érmet érő helyezést szeretnénk mindenképpen elcsípni. Tavaly másodikok lettünk Fehérváron, ezzel most is elégedettek lennénk.

Neukirchner András: Terveink nincsenek, csupán az a lényeg, hogy több pontot szerezzünk, mint Vizelli Karcsiék. A pályákon még soha nem versenyeztem, idegenek a számomra. Nem mondom, hogy nem tetszenek, de biztosan mondhatom, hogy nem fogunk rajtuk kockáztatni. A célba érkezés a lényeg. Majd két hét múlva, hazai pályán, a Baranya Kupán. No ott kegyetlenül nyomjuk majd a gázt!

Kolencsik Balázs: Nagy terveink nincsenek, azért jöttünk, hogy a bajnokság szempontjából ne maradjon ki még egy verseny. Ezután meglátjuk, hogy miként folytatjuk. Van már két nullás versenyünk, nem akarunk egy harmadikat, bizakodunk, hogy Székesfehérváron olyan eredményt érünk majd el, ami alapján azt gondolhatjuk, hogy érdemes és tudunk tovább menni. Ha nem, akkor átgondoljuk a továbbiakat. Az itteni eredményünk függvényében tervezzük az évünk hátra lévő részét.

Vizelli Károly: Szeretnénk balesetmentesen végig menni a pályákon, célba érni és elcsípni egy dobogós helyezést. A 201-es rajtszám miatt most már nagyobb az izgalom, mint eddig, a munkánk miatt nem gondoltunk idáig túl sokat a versenyre, így el is terelődött a figyelmünk erről a dologról. A pályabejáráson igyekszünk belerázódni a verseny hangulatába, de érezzük, hogy egyre nagyobb a drukk bennünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!