Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_229Három murvás versenyen állt eddig rajthoz életében Takács Olivér és hiába segítette mindig egy tapasztalt navigátor, Kulcsár Dani személyében a fiatal pilótát, a célba érkezés csak nem akart sikerülni a laza talajon. Negyedik próbálkozásra viszont minden tökéletes volt, és még kupát is kaptak a srácok a futam végén. Ezek után talán jogosan merül fel bárkiben az ötlet, hogy eddig az lehetett Olivér baja a murvával, hogy száraz volt. 🙂 Na Veszprémben most alaposan meglocsolták. Takács Olivérrel beszélgettünk.

Rallye2.hu: Szombathelyen egy kicsit átrendeztétek a Citroenetek orrát. Hogyan készültetek a Veszprém Rallye-ra ezután?

Takács Olivér: Miután pontosan szembe sikerült becsúsznunk, így ki kellett cserélnünk a féltengelyeket, húzatópadra tettük az autót, elég sok dolgunk volt még ezen felül is, de megoldottuk, tökéletes autóval állhatunk rajthoz Veszprémben, amiért nagy köszönettel tartozok a csapatomnak, Édesanyámnak, Édesapámnak és minden támogatónknak! Szombathelytől eltérően már volt időm készülni a versenyre, videókat nézegettem, szerencsére a tanulmányaim, a vizsgaidőszak lazább programja már ezt is lehetővé tette a számomra. Kidolgoztunk egy stratégiát, úgy érkeztünk a versenyre. Egyetlen célunk az volt, hogy végre célba érjek egy murvás versenyen. Sokat segített nekem Dani, hogy mindent precízen betartsunk a megbeszéltekből.

Rallye2.hu: Három murvás versenyen álltál indultál, mindháromszor kiestél. Milyen érzésekkel álltál most rajthoz a laza talajon?

Takács Olivér: A szombathelyi esésünk semmit nem határozott igazából az érzéseimen. Nem tartottam tőle, sőt vártam a veszprémi versenyt. De van még mit gyakorolnom, soká lesz még mikor azt mondhatom, hogy jól megy ez nekem.

Rallye2.hu: Milyen volt a versenyetek?

Takács Olivér: Küzdelmes, de technikai hibáktól mentes volt. A computer ázott be egyedül talán egy picit. A rajt előtt már figyeltük az időjárás jelentéseket, egyértelműen mondták, hogy esni fog az eső, mi így is készültünk a gumiválasztással. A murvától nem tartottam igazából, ahogy mondtam, de a vizes murva. Az már más. Soha nem mentem még ilyen felületen. A stratégiánk szerint egyáltalán nem siettünk, vigyáztunk az autóra, nem akartuk, hogy baja legyen. Tudtuk, hogy ez egy túlélőverseny lesz. Az is volt, nem csalódtunk. De bejött minden. A lőtéren, a harmadik szakaszon mi voltunk az utolsók, akiket elrajtoltattak, aztán visszafordították a mezőnyt, mert rettenetesek voltak a körülmények. Óriási felhőszakadás kerekedett. Ahol lyuk volt a kasztnin, ott sugárban dőlt befelé a sár az utastérbe. Életem egyik legizgalmasabb gyorsaságija volt ez. A verseny összességében jól sikerült, célba értünk és még a kategória harmadik helyéért még kupákat is kaptunk. Pozitív emlékekkel tértünk haza Veszprémből.

Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_069

Rallye2.hu: A Székesfehérvár Rallye-n ott lesztek?

Takács Olivér: Mindenképpen. Az autónkat már ki is takarították Szegeden a Fényespont autókozmetikában, volt munkájuk a srácoknak, de a kocsi tényleg csilli-villi lett. Most már nekiállhatunk és elkezdhetjük az aszfaltra visszaépíteni a C2-esünket. A székesfehérvári rajtig versenyen biztosan nem indulunk, de egy tesztet valószínűleg beiktatunk majd ebbe a másfél hónapos szünidőbe. Időben nekikezdek majd Székesfehérvár előtt is a felkészülésnek, ha megtudjuk, hogy milyen pályák lesznek, akkor a videók is előkerülne a fizikai és mentális felkészülés kiegészítéseként.

Salánki Gábor – Rallye2.hu

Takács Olivér szponzorok

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!