Miskolc Rallye 2016 Salánki Gábor_317Gyönyörűen újrafényezte, majd nagyon gyors tempóban rakta össze a versenyautóját a Miskolc Rallye-ra Üveges Sanyi és Nagy Pisti, akik a pályákon igyekeztek mindent megtudni a megújult Lada VFTS-ről, hiszen a verseny előtt nem tudták rendesen kipróbálni a kocsijukat. Sanyi nyolc hónapos szünet után pattant ismét a volán mögé, ezért érthetően óvatosan, de nagyon taktikusan terelgette az autót a borsodi pályákon, aminek eredményeként sikeresen célba értek a fiúk a Rallye2 Bajnokság legkeményebb géposztályában. Kezdésnek ez nem volt rossz. Hogy a folytatásban mi lesz? Arról is beszélgettünk Üveges Sanyival.

Rallye2.hu: Hogyan alakult a felkészülésetek a Miskolc Rallye-ra?

Üveges Sándor: Elég sűrű volt az utolsó két hetünk, mivel a Miskolc Rallye előtt pont ennyi idővel hoztuk el az autót a festőtől. Ennyi idő alatt kellett a csupasz karosszériából versenyautót varázsolnunk. Barátaimnak köszönhetően másfél hét alatt végeztünk a munkával, ami után szerettem volna tesztelni, de erre már nem jutott sajnos időnk. Mondhatom, hogy kicsit ki is feszültünk ettől a rohamtempóban elvégzett összerakástól, szoros volt a határidő. Még a legutolsó pillanatban is adódtak kisebb problémák, de ezeket megoldottuk még a rajt előtt. Viszont a pihenés – ami nagyon fontos lett volna- elmaradt. Fáradtan, kimerülten érkeztem meg a versenyre.

Miskolc Rallye 2016 Salánki Gábor_180

Rallye2.hu: Az autó készen lett, lévén, hogy közel laktok Miskolchoz sikerült időben odaérnetek. Milyen volt a versenyetek?

Üveges Sándor: Igen, tényleg itt élek Miskolc mellett, jártam már többször is a gyorsasági szakaszokon, amik nekem nagyon tetszettek, élveztem rajtuk a versenyzést elég hosszú volt ahhoz Mályinka és Sáta is, hogy az ember teljesen felvegye a ritmust. Nekem bejött, hogy sarasak, egy picit vizesek voltak a gyorsaságik, tetszett, hogy csúszkált alattunk a VFTS. A verseny önmagában jó volt, de az etapidőket szerintem egy csöppet benézték az illetékesek. Elég sietősek voltak az összekötők is. A szervizben csupán a fékbetéteket kellett kicserélni. Miután tavaly augusztusban ültem utoljára versenyautóban így elég óvatosra vettem a figurát, vissza kellett rázódni a versenytempóba. A futóművön alakítottunk egy kicsit, azzal megkezdtük az ismerkedést, de nem szerettem volna összetörni a frissen fényezett kasztnit. Azért a utolsó két szakaszon már egy kicsit bátrabban tapostam a gázpedált, ennek eredményeként a géposztályunk hetedik és az abszolút értékelés 14. helyét szereztük meg. Az eredményünkkel jelen pillanatban elégedettek vagyunk, mivel már régen ültem versenyautóban, szokni kellett és egy kis fékproblémánk is volt, ez is inkább az óvatos versenyzésre ösztökélt. Ezt a következő versenyig ki kell majd javítanunk.

Miskolc Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_417

Rallye2.hu: Hol lesz ez a következő verseny?

Üveges Sándor: Régen már indultam a Szombathely Rallye-n, de most még nem tudom, hogy ott állunk e legközelebb rajthoz, vagy netán nekünk kimarad az a megmérettetés. 2011-ben egy A csoportos Ladával mentünk és nagyon élveztük a versenyzést. Jó minőségű, izgalmas pályák voltak akkor az útvonallapon. Ha minden összejön, akkor természetesen mi is ott leszünk a rajtnál és küzdünk a murvás talajon a pontokért.

Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!