Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Gyöngyösi Marcell: Tesztelni mentünk, kupát szereztünk

Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_229Gyöngyösi Marcell és Kollár Karcsi az utolsó pillanatban készült el versenyautója nagy felújításával az Eger Rallye előtt, de a munka megérte, meg is hozta a gyümölcsét, mivel a srácok saját elvárásuknak jócskán megfelelve kupákkal a tarsolyukban térhettek haza Egerből, Opeljük pedig nagyon szép lett. Marcellék azonban nem állnak meg, készülnek a Miskolc Rallye-ra is, ahol újra szeretnék magukat legalább ugyanolyan jól érezni magukat, mint az évadnyitó versenyen, Egerben. Gyöngyösi Marcellt kérdeztük.

Rallye2.hu: Hogyan készültetek az Eger Rallye-ra?

Gyöngyösi Marcell: Elég kalandos volt a felkészülésünk, mert télen rengeteg munkát elvégeztünk az autón, egy elég nagy átépítésen ment keresztül az Opelünk. Teljesen az alapokig szétszedtük, homokfújtuk, újra csöveztük, fényeztük, mondhatni a nulláról lett az Eger Rallye-ra összerakva az Astránk. Pénteken éjszaka tudtuk csak kipróbálni, akkor már be volt állítva a fékerő, a futómű, egészen versenykész állapotok uralkodtak a próba idején. Ekkor tudtunk menni vele először és a rajt előtt utoljára. J Ki lett centizve a munka, de azt tapasztaltuk, hogy a sietség ellenére jó lett az autó, hála az égnek és az ügyes szervizcsapatunk tökéletes munkájának. Köszönet a segítségért minden támogatónknak, barátunknak és segítőnknek is természetesen!

DSC_0739

Rallye2.hu: A verseny is ennyire izgalmas volt, mint a felkészülés?

Gyöngyösi Marcell: Nagyon jól éreztük magunkat, a gyorsasági szakaszokon, pedig nem vállaltunk semmilyen felesleges kockázatot. Mindenképpen szerettünk volna végig menni, az autót tesztelni, kipróbálni azt, hogy hogyan sikerültek a felújítás során elvégzett munkálatok. Ezt sikerült is megvalósítanunk, az már csak a hab volt a tortánkon, hogy mindezt úgy vittük véghez, hogy a kategóriánk – a 8-as- harmadik helyén zártuk a versenyt. Jó idő volt, sok néző volt, egy problémamentes hétvégén vagyunk túl, amivel szerintem elégedettek lehetünk. A navigátorom, Kollár Karcsi tökéletesen tette a dolgát, jó volt vele együtt autózni. Egyedül azt sajnáltuk, ami egyébként szerintem a Rallye2 Bajnokság mondhatni mostoha sorsa, hogy egy gyorsasági szakaszunk, a kettes, Bátor-Terpes etap lett, ami egy jelentős részét elvette a versenytávunknak. Ez ad némi keserű szájízt nekünk a verseny után, de ettől eltekintve tökéletes volt minden. A pályák nagyon jók voltak, tetszettek is, főleg a Bátor-Terpes, ezért is voltunk szomorúak az etap miatt.

Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_437

Rallye2.hu: A Miskolc Rallye-n láthatunk e titeket?

Gyöngyösi Marcell: Igen, sőt a terveinkben az szerepel, hogy egész évben ott szeretnénk lenni a Rallye2 Bajnokságban, az évad minden futamán rajthoz kívánunk állni. Komoly célkitűzést nem fogalmazunk meg magunkkal szemben, ugyanazok a vágyaink, mint az Eger Rallye-n. Célba érkezés, illetve, hogy jól érezzük magunkat a versenyeken, ha pedig pontokat, kupákat szerzünk az hatalmas boldogság nekünk. Gyorsulni valamennyit és megismerni az autónkat ennyit szeretnénk Miskolcon is. Mi legtöbbször nagy társasággal érkezünk a versenyekre, főzünk, bográcsozunk, beszélgetünk, eszünk-iszunk és igyekszünk felhőtlenül kikapcsolódni a versenyhétvégéken. Egy csapatban vagyunk Hevesi Pistiékkel, akik tavaly még a Rallye2 Bajnokságban rótták a kilométereket, idén pedig az Országos Rallye Challange mezőnyét erősítik. Nekik szurkolunk, velük közös a szervizünk, szállásunk, hihetetlen jó csapatunk, társaságunk van. Ennyi nekünk elég is. Ha Miskolcon is olyan versenyt futunk, mint Egerben, akkor mi már elégedettek leszünk.

Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük