Fotó: Jámbor Péter Forrás: Fogarasi Rally Team/Facebook
Fotó: Jámbor Péter Forrás: Fogarasi Rally Team/Facebook

Végre jó hírekkel szolgálhatunk a Rallye2.hu Olvasóinak és az utánpótlás bajnokság rajongóinak, hiszen a rengeteg távozó Rallye2-es versenyző után sikerült mikrofonvégre kapnunk az idei bajnokság első újoncát, Ifj. Fogarasi Attila személyében. Az újonc szó viszont egyáltalán nem egy kezdő versenyzőt takar, hiszen Attila már lassan 10 éve koptatja a versenypályákat, gyűjti a tapasztalatokat és bizony a MARB Déli régiójának versenyein is letették névjegyüket Toloczkó Péterrel, mivel remek eredményeik mellett 2015-ben az év felfedezettei is ők lettek. Hogy milyen tervekkel érkezik a duó a Rallye2-be? Erről Ifj. Fogarasi Attilát kérdeztük.

Rallye2.hu: Újonc párosként álltok rajthoz az idei Rallye2 Bajnokságban. Honnan érkeztek közénk?

Ifj. Fogarasi Attila: Ha földrajzilag állunk a kérdéshez, akkor azt mondom, hogy Fejér megyeiek, vagyunk, azon belül is Mór a mi otthonunk. Ha viszont az eddigi versenyzői pályafutásunkra irányul a kérdés, akkor az amatőr bajnokságokról és a MARB futamairól kell beszámolnom. Több mint nyolc éve már, hogy a rallye pályákon jelen vagyunk és gyűjtjük a versenykilométereket illetve a kupákat. Összességében ez a tizedik versenyévadom lesz. Most értünk el oda Toloczkó Peti barátommal és navigátorommal, hogy végre fentebb léphetünk és a Rallye2 Bajnokságban is kipróbálhatjuk magunkat. Egyszer ugyan napi licencel már indultunk a Rallye2-ben, a Székesfehérvár Rallye-n, de ugye azt nem hasonlíthatjuk az idei évünkhöz, amikor is teljes szezont szeretnénk teljesíteni. Tapasztalatszerzésnek viszont jó volt, nem a teljes ismeretlenbe ugrunk most fejest.

Forrás: Fogarasi Rally Team/Facebook
Forrás: Fogarasi Rally Team/Facebook

Rallye2.hu: Hogyan látod, mit vársz most még kívülről a Rallye2-től, az idei évetektől?

Ifj. Fogarasi Attila: A tavalyi N/3 géposztályban – ami idén a 8-as kategória névre hallgat- fogunk rajthoz állni a Honda Civic Type-R-ünkkel. 2015-ben azt láttuk, hogy elég foghíjas volt ez a géposztály, de jelenleg úgy tudom, hogy lesz 4-5 versenyzőpáros ebben a kategóriában, akikkel biztosan jókat csatázunk majd. Szeretnénk a kategóriánk elejében autózni, aztán, hogy ez az abszolútban mire lesz elég, majd meglátjuk.

Rallye2.hu: Az autótok egy Honda Civic Type-R. Mutasd be nekünk kérlek!

Ifj. Fogarasi Attila: Ez, mint fentebb említettem egy N/3-as kategóriába tartozó széria közeli versenyautó, tolókerekes váltóval. A lóerőkről nem tudok most konkrétat mondani, hiszen még vár ránk a műszaki vizsga, akkor akarjuk megmérni a teljesítményét. De nagyjából 210-220 lóerős lehet.

Fotó: Lackó Sportfotó Forrás: Fogarasi Rally Team/Facebook
Fotó: Facebbok/ HL Lackó Sportfotó Forrás: Fogarasi Rally Team/Facebook

Rallye2.hu: Említetted, hogy komplett bajnokságot kívántok teljesíteni, ezért azt gyanítom, hogy már Egerben is ott lesztek…

Ifj. Fogarasi Attila: Igen, már le is adtuk a nevezésünket az Eger Rallye-ra, így 99%, hogy ott leszünk a rajtnál.

Rallye2.hu: Akkor már a kiírás és az útvonallap is biztosan ismerős neked. De ismered e az egri pályákat?

Ifj. Fogarasi Attila: Kizárólag nézőként. Versenyzőként sosem jártam még rajtuk. Nagy álmunk válik ezzel valóra, hogy ott lehetünk az évad nyitóversenyén.

Fotó: Galadriel Sportfotó Forrás: Fogarasi Rally Team/Facebook
Fotó: Galadriel Sportfotó Forrás: Fogarasi Rally Team/Facebook

Rallye2.hu: Videózol?

Ifj. Fogarasi Attila: Persze. 🙂 Nézegetem folyamatosan a belsőkamerás felvételeket. Tetszenek a szakaszok. A hosszú gyorsasági, a Bátor-Terpes az úgy vélem, hogy egy igazi bátorságpróba lesz, de ettől függetlenül az is egy színpatikus gyorsasági a számomra.

Rallye2.hu: Ezek tükrében is tartod azt, amit a remélt eredményekről mondtál?

Ifj. Fogarasi Attila: Igen. Célunk, hogy a géposztályunk elejében végezzünk. Sőt valójában akkor leszünk maximálisan elégedettek, ha nyerünk.

Rallye2.hu: Néhány napja a Hungaroringen autóztatok egy rendezvényen. Tesztnek, vagy minek nevezhetjük ezt a kis kocsikázást?

Fotó: Jámbor Péter Forrás: Fogarasi Rally Team/Facebook
Fotó: Jámbor Péter Forrás: Fogarasi Rally Team/Facebook

Ifj. Fogarasi Attila: Hát tesztnek egyáltalán nem mondanám. A főtámogatónknak volt egy bemutató napja, ahol az autónkkal ismerkedhettek meg a szponzoraink, valamint néhány embert tudtam még megautóztatni a tanpálya körül. Ezzel is szerettem volna megköszönni a támogatóimnak, szponzoraimnak az idei évre megelőlegezett bizalmukat. Izgalmas nap volt ez mindent egybevetve. Nagyon örültem, hogy el tudtuk vinni az autónkat a bemutatóra, mert éppen csak készen lettünk vele az esemény előtt.

Rallye2.hu: Akkor valószínűleg még kerítettek lehetőséget egy igazi tesztelésre mielőtt elindulnátok Egerbe…

Ifj. Fogarasi Attila: Igen. Mindenképpen szeretnék még egy jót tesztelni és még néhány apróbb módosítást eszközölni a versenyautón, hogy minden flottul működjön az Eger Rallye-n, amit már nagy-nagy izgalommal várunk.

Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget: Premio Abroncs+Autószerviz, Winkler Trans Kft., Persped Kft., GreenWork Kft., Lincz és Tsa Kft., Etik Nyílászárók, Er-Fa 2000 Kft., RollingWash, Tárlat étterem, Hugo Ételbár, Mór Város Önkormányzata

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!