Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Oberling Krisztián: Még csak egy rossz féktávunk sem volt a Mecsek Rallye-n

Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_070Oberling Krisztián és Neszlinger Robi a Mecsek Rallye-n sem tett mást, mint a bajnokság többi futamán. Biztonsággal célba kormányozta a megbízható kis Suzukiját és ezzel megszerezte a Rallye2 A/5-ös kategóriájában az év végi ezüstérmet. Krisztiánék azonban nem ülnek a babérjaikon a hétvégére újabb kihívást keresnek maguknak, amit a Lábatlan-Bajna szakaszon, a MARB futamán óhajtják megtalálni, ahol kifejezetten az őszi, hideg, esős körülmények közötti fejlődést és gyakorlást tűzték ki maguk elé célul. Oberling Krisztiánt kérdeztük.

Rallye2.hu: Teszteltetek a verseny előtt?

Oberling Krisztián: Mint ahogy egyik verseny előtt, így a Mecsek Rallye előtt sem sikerült részt vennünk semmilyen teszten, vagy kisebb versenyen sem. Ez meg is látszott a teljesítményünkön, hiszen ilyen extrém körülmények között, mint amilyen most a Mecsek Rallye-n fogadott minket nem sok tapasztalatunk van.

Mecsek Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_012

Rallye2.hu: Az autó felkészítése során milyen munkákat végeztetek?

Oberling Krisztián: Igazából csak a szokásos műveletekre kellett ezúttal is odafigyelnünk. Ellenőriztük és cseréltük, amit kell, betartottuk a kötelezőket és így vághattunk neki a Mecsek Rallye-nak.

Rallye2.hu: A pályák mennyire voltak számodra színpatikusok?

Oberling Krisztián: Tetszettek és így utólag azt mondom, hogy végtelenül szerencsések voltunk abban a tekintetben, hogy nekünk egyik sem lett etap, mindegyiken tudtunk versenyezni. Igazi rallyepályák voltak, a Trefort puszta és a Pécsvárad ráadásul nekünk abszolút újdonság volt, eddig még soha nem autóztunk rajtuk. Örömünkre szolgált, hogy megismerkedhettünk velük.

Rallye2.hu: Hogy sikerült ez a négy szakasz nektek?

Oberling Krisztián: Trefort pusztán annak ellenére, hogy tapogatózva kezdtünk sikerült így is egy kategória második hellyel bemutatkoznunk. Pécsváradon már szerettünk volna valamennyit gyorsulni, de meglepetten szembesültünk azzal, hogy ez a gyorsasági még Trefort pusztától is sokkal vizesebb volt, legalábbis szerintünk. De végül inkább arra szavaztunk, hogy beosztjuk az autót, rendben célba szerettünk volna érni. A szervizben átnéztük és lemostuk az autót, felraktuk a lámpákat, fent hagytuk a slick gumikat és elindultunk Nyárasvölgyre.

Rallye2.hu: Hogyan boldogultatok a sötétben?

Oberling Krisztián: A pálya tekintetében itt már könnyebbnek éreztük a dolgunkat, mint az első két gyorsaságin, mert bár sötétben kellett autóznunk, de a Baranya Kupáról még egészen friss emlékeink voltak erről a szakaszról. Nem sok különbség, vagy szinte semmi sem volt a korábban tapasztaltakhoz képest. Vizes volt, de tudtunk autózni rajta így is elég jól.

Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_068

Rallye2.hu: Várt még rátok Orfű…

Oberling Krisztián: Az orfűi körgyorsasági tetszett nekem a legjobban az összes szakasz közül.  Azért, mert a pálya legnagyobb része már fölszáradt, tökéletesen lehetett autózni és sok néző volt ezért pedig jó hangulat is. Árpádtető azért furcsa volt egy kicsit sötétben. A sötéttel semmi bajom nem volt, jól látok szerencsére, a sárral sem annyira, nekem inkább a nyálkás vagy esik, vagy nem, csak kínlódik, csepereg az eső szituációkkal akadhat gondom, azt nem szeretem. A versenyünk egyébkén teljesen jó volt se kicsúszás, se megforgás nem hátráltatott, de tovább megyek, még egy rossz féktávunk sem volt.

Rallye2.hu: Mégsem hallom a teljes elégedettséget a szavaidban…

Oberling Krisztián: Talán azért, mert utólag visszagondolva azt érzem, hogy mehettünk volna valamivel bátrabban is. De nem akartunk kockáztatni, biztosan be akartunk érni a második helyen.

Rallye2.hu: Mikor és hol láthatunk még titeket az idén?

Oberling Krisztián: Arra nem is kell túl sokat várni, hiszen a MARB Lábatlan-Bajna közti sprintjén indulunk a hétvégén. Azért esett erre a versenyre a választásunk, mert szeretnénk további tapasztalatokat gyűjteni a hűvös, esős őszi időben történő versenyzésről.

Rallye2.hu: A MARB bajnokságában ti komolyabban is érdekeltek vagytok, vagy csak egy kivételes kitérőről van szó?

Oberling Krisztián: Csak egy versenyről szól ez és különben is a licences kategóriában kell rajthoz állnunk. Ott pedig mindenféle autó ellen mehetünk, akár Mitsubishik, Subaruk és nagy köbcentis kétkerékhajtásúak ellen is versenyezhetünk.

Mecsek Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_252

Rallye2.hu: Akkor cél az első hely a Suzukitokkal? 🙂

Oberling Krisztián: 🙂 Kizárólag csak azért megyünk. De ott lesznek a testvéremék is, ők is rajthoz állnak, így két autóval is képviseltetjük magunkat ezen a futamon. A Mikulás Rallye-ra maximum nézőként fogunk menni, mert nagyon szeretjük, az nem maradhat ki, a Szilvesztert pedig tegyük a majd meglátjuk kategóriába.

Rallye2.hu: 2016-ra vannak már terveitek?

Oberling Krisztián: A Rallye2-nél föntebb biztosan nem fogunk lépni, ez már most borítékolható. Nagy a bizonytalanság, sokat szenvedünk, sajnos elég szűkös a költségvetésünk így néhány versenynél semmiképpen sem tervezünk többet a 2016-os évadra sem. Reméljük továbbra is velünk tart a nagyszerű szervizcsapatunk és mindenki, aki az idei évben bármilyen módon mellettünk állt, mert a segítségük nélkül nem jött volna össze ez az év végi kategória második hely.

Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük