Mecsek Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_249Sok meglepetést okozott már a Rallye2 Bajnokságban Kaltenecker Balázs és Bakos Pisti P11-es géposztályba tartozó 1.4-es Opel Corsájával és nem volt ez most sem másképp. Egy kategóriával föntebb, a P12-ben is remekül helyt álltak és végül egy büntetés után még a kategória győzelmét is bezsebelték azon a hazai versenyükön, amin ugyan jól érezték magukat a srácok, de a szervezéssel egy csöppet sem voltak elégedettek. Kaltenecker Balázst kérdeztük.

Rallye2.hu: Voltatok e tesztelni a Mecsek Rallye előtt?

Kaltenecker Balázs: Nem, mert lehetőségünk sem volt, de nem is kívántunk tesztelni a verseny előtt. Nekünk már nem számított a Mecsek Rallye eredménye a bajnokságban, teljesen mindegy volt, hogy milyen eredménnyel zárjuk a versenyt, egyetlen célunk volt, mégpedig az, hogy jól érezzük magunkat illetve egy jót versenyezzünk az évad utolsó Rallye2-es versenyén, ami nekünk ráadásul hazai verseny is volt.

Rallye2.hu: Hogy sikerült a felkészülésetek az év utolsó futamára?

Kaltenecker Balázs: Egész jól. Sikerült a versenyautónkat rendbe raknunk és, mint utólag kiderült tökéletesre sikerült a felkészítése, hiszen célba vitt minket, rendben kibírta a verseny minden nehézségét. Azt gondolom, hogy nem éppen hétköznapi pályákat kellett teljesítenünk, pláne, ha az első két gyorsasági szakaszra gondolunk.

Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_065

Rallye2.hu: Hát nem mindennapiak voltak a gyorsaságik, az biztos! Mennyire nyerték el a tetszésed ezek a speciális szakaszok?

Kaltenecker Balázs: Nekem semminemű gondom nem volt velük, ha az első kettőt nézzük, akkor azt mondom, hogy ott egyértelműen a túlélésért kellett hajtani, mert nagyon sarasak voltak. De ez volt a feladat, ezt kellett megoldani. Ez elég jól sikerült, hiszen a saját kategóriánkban az összes gyorsaságit megnyertük, sőt, az utolsó orfűi 28 kilométeres gyorsaságin még az abszolút értékelés dobogójára is felállhattunk.

Rallye2.hu: Milyen volt belülről a versenyetek? Milyennek láttad te a Mecsek Rallye-t?

Kaltenecker Balázs: Jól éreztük magunkat a versenyen, szerencsénk is volt, mert etap nélkül megúsztuk a végéig, bár tudom, hogy nem alakult így sok Rallye2-es versenyzőnek a hétvégéje. A szervezés igen sok kívánnivalót hagyott maga után, olyannak hatott nekem az egész verseny, mintha én szerveztem volna meg, nulla rutinnal. A Rallye2 szempontjából ez egy borzasztó rosszul összerakott verseny volt. Hosszú, 4 nap volt az az idő, amit a versenyre kellett fordítani, miközben 4,5 óra alatt lezavarták a gyorsasági szakaszokat. Nekem helybeliként még csak-csak megoldható volt ez, de egy miskolci vagy egri versenyzőnek ez bitang rossz lehetett. Szívesen mentünk volna a prológon, vagy ott lettünk volna a rajtceremónián, de erre sem kaptunk lehetőséget. Ez nagyon szomorú, elkeserítő. Mindenki szerette eddig Rallye2-es versenyzőként a Mecsek Rallye-t, de hazai pilótaként mondom, úgy, hogy nekem ez az egyik verseny, ami nagyon közel áll a szívemhez, hogy nem csodálnám, ha ez a tendencia gyökeresen megváltozna a jövőben.

Rallye2.hu: Kalandok, kicsúszás, becsúszás, technikai gond hátráltatott e titeket?

Kaltenecker Balázs: Kalandunk nem volt szerencsére és a technika ördöge is jó messzire elkerült minket, mondjuk a miénk egy kicsi autó, nehezen férnénk el benne egyszerre hárman, kényelmesen, lehet ez volt a szerencsénk, ezért nem velünk jött a technika ördöge. Vagy ez a gondos felkészítés eredménye lenne? 🙂 Az is lehet. 😉 Kalandmentesen végigcsináltuk a versenyt és alapvetően ez volt a célunk. Próbáltunk jó eredménnyel szerepelni, még akkor is, ha nekünk ez valójában nem is számított.

Rallye2.hu: Milyen eredményt sikerült elérnetek?

Kaltenecker Balázs: A P12-es géposztályban nyertünk, abszolútban pedig a harmadikak lettünk és azt gondolom, hogy ez egy 1.4 literes Opel Corsától igen jó eredmény. Főleg, ha ránézünk a rajtlistára és megnézzük azt, hogy milyen autókat sikerült magunk mögé utasítanunk. Persze szerencse is kellett ehhez nyílván, hiszen Csépe Gáborék szerencsétlensége – büntetése- is benne van abban, hogy végül mi nyerhettük meg a P12-es géposztály küzdelmeit. Nagyon nagy köszönettel tartozok azért a csapatnak és minden támogatónknak, hogy teljesíthettük ezt a versenyt és az idei évet! Remélem, hogy 2016-ban is együtt dolgozhatunk újra!

Mecsek Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_011

Rallye2.hu: Mit terveztek még 2015-re?

Kaltenecker Balázs: Talán egy Szilveszter Rallye-t. Azért mondom, hogy talán, mert az öcsém is ugyanezt az autót használja a MARB futamain és még két versenyen is szeretné használni a kis Corsánkat. A kocsi pedig így elég sokat ment ebben az évben, kapott rendesen a versenyek során.

Rallye2.hu: 2016-ra milyen tervek vannak, ha vannak már?

Kaltenecker Balázs: Vagy a Rallye2-ben menni, vagy akár egyel fentebb lépve megmérettetni magunkat az ORB mezőnyében. Meglátjuk majd, ez még nincs eldöntve. Minden pénz és idő kérdése. J Mint úgy általában minden a rallyesportban…

Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!